Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ανακοινώθηκε για τα ραντεβού που ετοιμάζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν με Τραμπ αλλά και… Πούτιν

Τι ανακοινώθηκε για τα ραντεβού που ετοιμάζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν με Τραμπ αλλά και… Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη Ρωσία αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως γνωστοποίησε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να επισκεφθεί προσεχώς την Πιονγιάνγκ.

Οι δηλώσεις του Μουν έγιναν μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Πιονγιάνγκ και τις συνομιλίες του με τον Κιμ, στις οποίες αναφέρθηκε με θετικό τόνο.

Όπως ανέφερε, οι συνομιλίες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να γίνει νέα συνάντηση κορυφής του Κιμ και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «το συντομότερο δυνατόν». Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή θα βοηθήσει στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν ότι ο Κιμ συμφώνησε να γίνει μια συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από μια συνάντησή του με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στην Πιονγιάνγκ. Ο Κιμ έχει επισκεφθεί τρεις φορές την Κίνα φέτος για επαφές με τον Σι.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη προεδρία, η συνάντηση Κιμ-Πομπέο διήρκεσε περίπου δύο ώρες και σε αυτή «συμφωνήθηκε» να γίνει «μια δεύτερη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας το συντομότερο δυνατόν».

Το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο Κιμ χαρακτήρισε «παραγωγική και θαυμάσια» τη συζήτησή του με τον Πομπέο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκεινται θετικές εξελίξεις, μετά το αδιέξοδο που φέρεται να είχε ενσκήψει στις προηγούμενες συνομιλίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε από την πλευρά του ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι έτοιμος να επιτρέψει σε ξένους επιθεωρητές να αποκτήσουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται εγκατεστημένα πυρηνικά όπλα και βαλλιστικοί πύραυλοι και παράγονται πυρηνικά καύσιμα.

Ο Πομπέο ανέφερε ότι οι επιθεωρητές θα επισκεφθούν μια εγκατάσταση δοκιμής μηχανών πυραύλων και το πεδίο πυρηνικών δοκιμών Πούνγκε-ρι «αμέσως μόλις» οι δύο πλευρές συμφωνήσουν στις τεχνικές λεπτομέρειες.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε επίσης ότι τα δύο μέρη βρίσκονται «πολύ κοντά» στο να συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες για μια δεύτερη Σύνοδο Κορυφής, κάτι το οποίο είχε προτείνει ο Κιμ στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε επιστολή του τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr