Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές αρνούνται να κάνουν εκεχειρία στη βορειοδυτική Συρία

Οι Τουρκομογγόλοι τζιχαντιστές αρνούνται να κάνουν εκεχειρία στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αξιωματικός του συριακού στρατού στη Λαοδίκεια δήλωσε στο αραβόφωνο Sputnik ότι ξένοι τζιχαντιστές, που βρίσκονται στην επαρχία της Ιντλίμπ, περιφρονούν τη συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν και συνεχίζουν να επιτίθενται στον συριακό στρατό και σε Σύρους πολίτες.

Αναφέρεται σε τζιχαντιστές από τις τουρκομογγολικές φυλές της κεντρικής Ασίας, της δυτικής Κίνας (Ουιγούροι Τούρκοι) και σε σκληρούς μουτζαχεντίν από την Τσετσενία, οι οποίοι ενισχύουν τα οχυρώματά τους, σκάβουν νέα χαρακώματα και επεκτείνουν τα δίκτυα από τούνελ που έχουν σκάψει ως καταφύγια.

Οι ένοπλες οργανώσεις, που δεν δείχνουν να συμμορφώνονται με τη συμφωνία για τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης γύρω από τα εδάφη των ισλαμιστών στη βορειοδυτική Συρία, είναι παρακλάδια της Αλ Κάιντα.

Είναι η λεγόμενη Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), οι Φρουροί της Θρησκείας και οι Τουρκομογγόλοι του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν. Αυτοί ενισχύουν τις αμυντικές τους θέσεις στα όρια μεταξύ των επαρχιών Λαοδίκειας και Ιντλίμπ.

Ο ίδιος αξιωματικός προειδοποίησε για πολεμική κλιμάκωση στο άμεσο μέλλον στα όρια των επαρχιών Λαοδίκειας και Ιντλίμπ, αφού οι τζιχαντιστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να παραδώσουν τις θέσεις τους που βρίσκονται σε πλεονεκτική στρατηγική θέση εξαιτίας μεγαλύτερου ύψους στα βουνά.

Συνολικά 234 ένοπλες οργανώσεις, που βρίσκονται στην επαρχία της Ιντλίμπ, υπέγραψαν τη συμφωνία εκεχειρίας Ρωσίας και Τουρκίας στο Σότσι.

Η συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι, για την επαρχία της Ιντλίμπ, τέθηκε τυπικά σε εφαρμογή εχθές Δευτέρα.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr