Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ακροδεξιός υποψήφιος παραμένει ακλόνητο φαβορί για το β΄ γύρο των εκλογών στη Βραζιλία

Ο ακροδεξιός υποψήφιος παραμένει ακλόνητο φαβορί για το β΄ γύρο των εκλογών στη Βραζιλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μεγάλο φαβορί εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία την 28η Οκτωβρίου παραμένει ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, όπως επιβεβαιώνει νέα δημοσκόπηση που μεταδόθηκε χθες Δευτέρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ibope ο Μπολσονάρου συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, έναντι 41% του αντιπάλου του, του κεντροαριστερού υποψηφίου Φερνάντου Αντάτζι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν άνοδο μίας μονάδας του ποσοστού του Μπολσονάρου σε σύγκριση με την πρώτη δημοσκόπηση μεταξύ των δύο γύρων, του ινστιτούτου Datafolha, την περασμένη Τετάρτη, η οποία επίσης έφερε τον ακροδεξιό πολιτικό να οδεύει σε νίκη με το 58% των ψήφων έναντι 42% του Αντάτζι.

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της δημοσκόπησης της Ibope, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 2.506 ψηφοφόρων το Σαββατοκύριακο, είναι ±2%.

Η έρευνα του Ibope καταγράφει επίσης ότι η απόρριψη του υποψήφιου της κεντροαριστεράς είναι πολύ πιο ευρεία από εκείνη του αντιπάλου του: το 47% εκ των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα ψηφίσει τον Αντάτζι σε καμία περίπτωση, έναντι ενός 35% που δήλωσε το ίδιο για τον Μπολσονάρου.

Παρότι μόλις το 41% του δείγματος απάντησε ότι θα ψηφίσει με βεβαιότητα τον υποψήφιο της άκρας δεξιάς, το ποσοστό πέφτει στο 28% για τον Αντάτζι.

Ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός του στρατού απορρίπτεται από μεγάλο μέρος των Βραζιλιάνων ψηφοφόρων εξαιτίας του ανοιχτού και διακηρυγμένου θαυμασμού του για τη στρατιωτική δικτατορία (1964-1985) και τις ρατσιστικές, ομοφοβικές παρεκτροπές του, όμως η λαϊκή δυσαρέσκεια εναντίον του Κόμματος Εργαζομένων (PT), του κόμματος το οποίο ίδρυσε ο φυλακισμένος σήμερα πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα και στο οποίο ανήκει ο Αντάτζι είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Οι επικριτές του PT, που κυβέρνησε τη Βραζιλία από το 2003 μέχρι το 2016, του προσάπτουν την ευθύνη για όλα τα δεινά της χώρας σήμερα, από τη βία ως την οικονομική κρίση και τα ατελείωτα σκάνδαλα διαφθοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr