Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αραβικές χώρες καλούν τους Αυστραλούς να το ξανασκεφτούν για την Ιερουσαλήμ

Οι αραβικές χώρες καλούν τους Αυστραλούς να το ξανασκεφτούν για την Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρεσβευτές από 13 αραβικές χώρες συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη στην Καμπέρα ανήσυχοι μήπως η απόφαση της Αυστραλίας να εξετάσει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ πλήξει τις ειρηνευτικές προοπτικές.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον (φωτο) είχε κάνει την απροσδόκητη ανακοίνωση ότι είναι «ανοικτός» στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ και την μετακίνηση εκεί της πρεσβείας της Αυστραλίας στο Ισραήλ.

Αυτό οδήγησε τους 13 πρεσβευτές να οργανώσουν συνάντηση στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, εξήγησε στο Reuters ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στην Αυστραλία Μοχάμεντ Χαϊράτ.

«Συμφωνήσαμε ότι θα στείλουμε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για την ανακοίνωση αυτή», είπε.

«Οποιαδήποτε τέτοιου είδους απόφαση δυνάμενη να πλήξει την ειρηνευτική διαδικασία θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις ανάμεσα στην Αυστραλία και όχι μόνο αραβικές, αλλά και άλλες χώρες».

Οι δηλώσεις του Μόρισον εξόργισαν πρωτίστως την αντιπολίτευση στην Αυστραλία, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφάσισε να θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους.

Το Σάββατο, πρόκειται να διενεργηθεί μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, σε μία πλούσια περιφέρεια του Σίδνεϊ, όπου ζουν οι περισσότεροι Εβραίοι ψηφοφόροι.

Στόχος είναι σαφώς να κερδηθεί η βουλευτική έδρα, προκειμένου το κυβερνών κόμμα να διατηρήσει την εύθραυστη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr