Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είναι τα «μπισκότα βιασμού» που προκάλεσαν χαμό στην Πορτογαλία

Τι είναι τα «μπισκότα βιασμού» που προκάλεσαν χαμό στην Πορτογαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στην Πορτογαλία αναγκάστηκε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, όταν έγινε γνωστό ότι σέρβιρε στο μαγαζί του μπισκότα που «κορόιδευαν» τις κατηγορίες βιασμού οι οποίες έχουν διατυπωθεί εις βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Ζοσέ Γκονσάλβες, ο οποίος είναι φανατικός θαυμαστής του Ρονάλντο, έφτιαξε μπισκότα που υποτίθεται ότι αναπαριστούσαν τον σταρ της Γιουβέντους σε σεξουαλικές περιπτύξεις με μια γυναίκα.

Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την κίνηση ήταν να χλευάσει τους ισχυρισμούς της Κάθριν Μαγιόργκα, ότι ο ποδοσφαιριστής τη βίασε σε ένα ξενοδοχείο του Λας Βέγκας το 2009, δείχνοντας ότι ο υποτιθέμενος βιασμός δεν ήταν παρά συναινετικό σεξ μεταξύ ενηλίκων.

Αν και ο ίδιος ο Γκονσάλβες ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για «αστείο» που οι θαμώνες της καφετέριάς του βρήκαν διασκεδαστικό, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο διαδίκτυο όταν κάποιος ανέβασε φωτογραφία των μπισκότων ήταν σφοδρές.

Πολλές φεμινιστικές οργανώσεις και φορείς έσπευσαν να καταδικάσουν την ενέργεια, με τους εκπροσώπους της να δηλώνουν αηδιασμένοι από την απόπειρα χιούμορ του ιδιοκτήτη του καφέ.

«Ο βιασμός και οι σεξουαλικές επιθέσεις δεν πρέπει ποτέ να εκλαμβάνονται ως αστείο. Δεν είναι παράξενο που πολλές γυναίκες διστάζουν να καταγγείλουν την εμπειρία τους στην αστυνομία, αφού προφανώς υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να γελοιοποιήσουν την τραυματική τους εμπειρία», είπε η διευθύντρια του Κέντρου Θυμάτων Σεξουαλικών Επιθέσεων Γκλέιντ.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Γκονσάλβες ζήτησε συγγνώμη για την ατυχή του έμπνευση στο Facebook. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, συνεχίζει να πιστεύει στην αθωότητα του Ρονάλντο.

«Τον αγαπώ και θα συνεχίσω να τον υπερασπίζομαι γιατί πιστεύω στην δική του εκδοχή της αλήθειας», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr