Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάγωσε η Μέρκελ μόλις είδε δημοσκόπηση για τις επερχόμενες εκλογές στην Έσση

Πάγωσε η Μέρκελ μόλις είδε δημοσκόπηση για τις επερχόμενες εκλογές στην Έσση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διπλασιασμό των ποσοστών των Πρασίνων και καθίζηση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) καταγράφει δημοσκόπηση του δεύτερου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στην Έσση στη Γερμανία όπου βρίσκεται η οικονομική μητρόπολη της Φρανκφούρτης.

Πιο συγκεκριμένα, στις εκλογές της 28ης Οκτωβρίου, τους Πράσινους προτίθεται να ψηφίσει το 22% (στις εκλογές του 2013 είχαν λάβει 11,1%), ενώ τους Χριστιανοδημοκράτες το 26% (το 2013 έλαβαν 38,3%) και τους Σοσιαλδημοκράτες το 20% (το 2013 είχαν λάβει 30,7%).

Την ακροδεξιά «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), η οποία δεν είχε εισέλθει στο προηγούμενο τοπικό Κοινοβούλιο του Βισμπάντεν, φέρεται να ψηφίζει το 12% και άρα το AfD να εισέλθει αυτή τη φορά, αφού το όριο είναι 5%, τους Φιλελεύθερους (FDP) ψηφίζει το 8% (το 2013 έλαβαν μόλις 5%) και την Αριστερά (Die Linke) το 8% (το 2013 είχε λάβει 5,2%), σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση.

Σημειώνεται ότι στο κρατίδιο της Έσσης συγκυβερνούν Χριστιανοδημοκράτες και Πράσινοι υπό τον πρωθυπουργό Φόλκερ Μπουφιέ (CDU).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μερτς: Η Γερμανία «θα είχε συμβουλεύσει» τις ΗΠΑ να μην κάνουν πόλεμο κατά του Ιράν – Δεν θα λάβουμε μέρος

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη Άουσβιτς, «Ποτέ ξανά»

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 25,5% η ΝΔ – Στο 22%+10% ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση ALCO: Ο Δένδιας ο πλέον επιτυχημένος υπουργός – Δυσαρεστημένοι 3 στους 4 από τον Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr