Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Υπόσχεση» Μπολσονάρου στη Βραζιλία: Αν κερδίσω θα βγάλω το στρατό στους δρόμους!

«Υπόσχεση» Μπολσονάρου στη Βραζιλία: Αν κερδίσω θα βγάλω το στρατό στους δρόμους!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Εκλογές, Ζαΐχ Μπολσονάρου,

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, το φαβορί κατά τις δημοσκοπήσεις εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, δήλωσε ότι θα αναθέσει στις ένοπλες δυνάμεις να περιπολούν στους δρόμους για να πατάξουν τη δράση των συμμοριών, υποστηρίζοντας πως η χώρα βρίσκεται «σε πόλεμο».

Στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Band ο πρώην λοχαγός ανέφερε ότι θα συζητήσει την ιδέα με τον υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης που θα σχηματίσει καθώς και με τους κυβερνήτες των πολιτειών της Βραζιλίας, οι οποίοι είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι για θέματα δημόσιας τάξης.

«Αν το Κογκρέσο δώσει την έγκρισή του, θα βγάλω τις ένοπλες δυνάμεις στους δρόμους», τόνισε ο Μπολσονάρου.

Ο 63χρονος πολιτικός, που έχει εκλεγεί επτά φορές στο Κογκρέσο και δηλώνει νοσταλγός του στρατιωτικού καθεστώτος της περιόδου 1964-1985, προβλέπεται ότι θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της χώρας την 28η Οκτωβρίου.

Οι δημοσκοπήσεις τον φέρουν να βρίσκεται 18 εκατοστιαίες μονάδες μπροστά από τον κεντροαριστερό αντίπαλό του Φερνάντου Αντάτζι.

Από την πλευρά του, στην προσπάθειά του να κλείσει την ψαλίδα, ο Αντάτζι υποσχέθηκε την Κυριακή ότι αν κερδίσει θα αυξήσει το κοινωνικό επίδομα Bolsa Família κατά 20%.

Ο Μπολσονάρου αυτοπροβάλλεται ως πολιτικός που εναντιώνεται στις ελίτ, στην προσπάθειά του να προσελκύσει τις ψήφους όσων έχουν αγανακτήσει με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς.

Τον Αύγουστο του 2017, έναν χρόνο αφότου το Ρίο ντε Ζανέιρο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέπτυξε 8.500 στρατιώτες για να καταστείλουν τη δράση των βίαιων συμμοριών στην πόλη.

Όμως αξιωματικοί του στρατού τόνισαν ότι δεν είναι σε θέση να επιλύσουν εκείνοι κανένα από τα προβλήματα που δημιουργούν τις συνθήκες οι οποιες ευνοούν την εγκληματικότητα.

Χθες Κυριακή χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις υπέρ του ακροδεξιού υποψήφιου στις μεγάλες πόλεις. Μία ημέρα νωρίτερα, χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν εναντίον του. Ήταν η δεύτερη μεγάλη κινητοποίηση γυναικών μέσα σε έναν μήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

H Ουκρανία βομβαρδίζει εκλογικά τμήματα στην κατεχόμενη Χερσώνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr