Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλικιωμένη Γιαζίντι που γλίτωσε από το Ισλαμικό Κράτος είναι 131 ετών – Γεννήθηκε το 1887

Ηλικιωμένη Γιαζίντι που γλίτωσε από το Ισλαμικό Κράτος είναι 131 ετών – Γεννήθηκε το 1887
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κουρδικές ιστοσελίδες μεταδίδουν ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Ραούσε Κασίμ Χουσεΐν (Rawshe Qasim Hussein), της κουρδικής θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι, είναι 131 ετών, γεννημένη το 1887 και ζει σε προσφυγικό καταυλισμό.

Εάν η ηλικία των 131 ετών επαληθευτεί, θα πρόκειται για το μακροβιότερο άνθρωπο που κατέγραψε η ιστορία.

Τα τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη ζει σε στρατόπεδο εκτοπισμένων στην περιοχή Ντουχόκ του ιρακινού Κουρδιστάν από τον Αύγουστο του 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην περιοχή του Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ όπου κατοικούν οι Κούρδοι Γιαζίντι.

Σε συνέντευξή της στο BasNews, η Ραούσε είπε ότι είδε πολλούς διωγμούς κατά των Γιαζίντι στη ζωή της, αλλά η επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος «ήταν ο σκληρότερος».

Η Ραουσέ ζει μόνη της σε μια σκηνή στον καταυλισμό Καρμπαρτό. Ο γιος της μένει δίπλα, σε δική του σκηνή και τη φροντίζει.

Ο γιος, ο Κασίμ, μιλώντας στο BasNews είπε ότι η μητέρα του γεννήθηκε το 1887 και θα μπορούσε να είναι το πιο ηλικιωμένο εν ζωή άτομο στη γη.

Ωστόσο, συνέχισε ο Κασίμ, η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν, με τον εκτοπισμό λόγω πολέμου, δεν έχει επιτρέψει η ηλικία της μητέρας του να γίνει παγκοσμίως γνωστή και να κερδίσει ένα ρεκόρ Γκίνες.

Εάν η ηλικία της με κάποιο τρόπο επιβεβαιωθεί δεν θα είναι απλά η γηραιότερη εν ζωή στη γη, θα είναι η άνθρωπος που έζησε τα περισσότερα χρόνια στην αποδεδειγμένη ανθρώπινη ιστορία.

Το μακροβιότερο άτομο που έχει ποτέ αναφερθεί και καταγραφεί επίσημα είναι η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν (1875-1997), η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών και 164 ημερών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

34 οργανώσεις Β/Α Συρίας: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Αλαουιτικής Κοινότητας»

Δημοσιογράφος Σάρυα: Οι γυναίκες που νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αρνούνται να υποταχθούν στη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS)

Το Συριακό Κουρδικό Εθνικό Συμβούλιο (ENKS) προειδοποιεί για ρητορική μίσους σε συγκεντρώσεις στη Δαμασκό

Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης: Νέο μέτωπο της Τουρκίας με τα Εμιράτα (ΗΑΕ)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr