Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Πίτσμπεργκ ο Τραμπ λίγα 24ωρα μετά το αιματηρό χτύπημα στην εβραϊκή συναγωγή

Στο Πίτσμπεργκ ο Τραμπ λίγα 24ωρα μετά το αιματηρό χτύπημα στην εβραϊκή συναγωγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tην Πενσιλβάνια αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τρία 24ωρα μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο σε εβραϊκή συναγωγή στο Πίτσμπεργκ.

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία θα ταξιδέψουν στην Πενσιλβάνια, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αμερικανικό λαό και να θρηνήσουν με την κοινότητα του Πίτσμπεργκ» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο ABC News ότι ο γαμπρός του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ και η κόρη του Ιβάνκα θα ταξιδέψουν επίσης μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο και την πρώτη κυρία στο Πίτσμπεργκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο πρόεδρος Τραμπ είναι πιθανό να συναντηθεί με τους ηγέτες της τοπικής κοινότητας και με τον ραβίνο της συναγωγής (Tree of Life synagogue).

«Η κτηνωδία αυτή ήταν μια ανατριχιαστική πράξη ομαδικής δολοφονίας. Ήταν μία πράξη μίσους. Πάνω από όλα, ήταν μία διαβολική πράξη.

»Ο αντισημιτισμός είναι μία μάστιγα για την ανθρωπότητα. Όλοι έχουμε ένα καθήκον να αντισταθούμε σε όλες τις μορφές του αντισημιτισμού οπουδήποτε κι αν αυτός εμφανίζεται. Ο αμερικανικός λαός απορρίπτει το μίσος, τον φανατισμό, την προκατάληψη και την βία» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η Σάντερς ερωτήθηκε για το αν υπάρχει κάποια ανησυχία στον Λευκό Οίκο σχετικά με το ενδεχόμενο «προβληματικά άτομα να εμπνέονται από την επιθετική ρητορική του προέδρου Τραμπ κατά των πολιτικών του αντιπάλων».

«Το πρώτο πράγμα που έκανε ο πρόεδρος ήταν ακριβώς να καταδικάσει τόσο τις επιθέσεις στο Πίτσμπεργκ, όσο και την αποστολή των πακέτων με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Το πρώτο πράγμα που έκαναν τα ΜΜΕ ήταν να κατηγορήσουν τον πρόεδρο και να τον καταστήσουν υπεύθυνο γι’ αυτές τις παράλογες πράξεις. Αυτό είναι εξοργιστικό, κι αυτή θα μπορούσε να είναι η αντίδραση πολλών ανθρώπων σε ολόκληρη την χώρα» δήλωσε η Σάντερς.

Ερωτηθείσα για τις νέες βολές του Αμερικανού προέδρου κατά των ΜΜΕ η Σάντερς απάντησε: «Όχι, ο πρόεδρος δεν κατηγορεί. Ο πρόεδρος δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτές τις πράξεις. Λέω και πάλι ότι η πρώτη ενέργεια του προέδρου ήταν να καταδικάσει αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις.

»Το πρώτο πράγμα που έκαναν τα ΜΜΕ ήταν να κατηγορήσουν τον πρόεδρο και να προσπαθήσουν να καταλογίσουν ευθύνες, όχι μόνο στον ίδιο, αλλά και σε όποιον δουλεύει για αυτήν την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για το αν ο πρόεδρος θα χαμηλώσει τον τόνο της ρητορικής του, καθώς απομένουν λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών, η Σάντερς είπε ότι ο Τραμπ θα «εξακολουθήσει να αναδεικνύει τις αντιθέσεις» μεταξύ των δύο κομμάτων και τις διαφορές στις πολιτικές τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr