Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Standard & Poor’s: Το «άτακτο» Brexit θα οδηγήσει σε ύφεση τη Βρετανία

Standard & Poor’s: Το «άτακτο» Brexit θα οδηγήσει σε ύφεση τη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σήμα SOS για τις συνέπειες που θα έχει στη βρετανική οικονομία ένα «άτακτο» Brexit κρούει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Όπως υποστηρίζει, ένα «διαζύγιο» χωρίς συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας θα οδηγήσει τη βρετανική οικονομία σε ύφεση και οι επενδυτές δεν πρέπει πλέον να παραβλέπουν αυτόν τον κίνδυνο.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται ότι έχουν «παγώσει» και ο διεθνής οίκος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι Βρετανία και ΕΕ θα καταλήξουν τελικά σε συμφωνία.

«Όμως, πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος μη επίτευξης συμφωνίας έχει αυξηθεί σημαντικά, για να το λάβουμε υπόψη μας όσον αφορά την αξιολόγησή μας» αναφέρει σε δηλώσεις του στο Reuters ο αναλυτής, Πολ Βάτερς από την S&P.

Προς το παρόν, η Βρετανία αξιολογείται από την S&P με ΑΑ, μόλις μία βαθμίδα δηλαδή κάτω από την ανώτατη επενδυτική βαθμίδα ΑΑΑ. Μολαταύτα, ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του διεθνούς οίκου αξιολόγησης, σε περίπτωση «άτακτου» Brexit, η Βρετανία θα εισέλθει σε μέτρια ύφεση που θα διαρκέσει τέσσερα με πέντε τρίμηνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως να συρρικνωθεί κατά 1,2% το 2019 και κατά επιπλέον 1,5% το 2020.

Η ανεργία θα ξεπεράσει το 7% από περίπου 4% που είναι προς το παρόν και οι τιμές ακινήτων ενδεχομένως να μειωθούν κατά 10% τα επόμενα δύο χρόνια. Στο Λονδίνο, οι τιμές για γραφεία θα μειωθούν άνω του 20% μέσα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr