Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπολσονάρου: Θα είμαι «δούλος του Συντάγματος»

Μπολσονάρου: Θα είμαι «δούλος του Συντάγματος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Ζαΐχ Μπολσονάρου,

Πολλές αναφορές στον Θεό είχε την Τρίτη ομιλία του ακροδεξιού, νεοεκλεγέντος προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, που απευνθήθηκε στο κοινοβούλιο στην Μπραζίλια.

Πιστός στις αναφορές που τον κατέστησαν ελκυστικό στους πιστούς των ευαγγελικών εκκλησιών, ο Μπολσονάρου δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα τηρήσει το Σύνταγμα, σε μια ομιλία που δεν προβλεπόταν από το πρωτόκολλο και κράτησε για λιγότερο από δύο λεπτά.

«Πιστεύω στον Θεό, πιστεύω στον λαό μας και στις δυνατότητές μας», δήλωσε ο πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού στη διάρκεια μιας επίσημης τελετής για τα 30 χρόνια του βραζιλιάνικου Συντάγματος, που συντάχθηκε με το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985).

«Μαζί, η εκτελεστική, η δικαστική και η νομοθετική εξουσία, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα. Είναι ευθύνη όλων μας», είπε, ενώ με τα χέρια του ανέμιζε το κιτρινοπράσινο βιβλίο που περιλαμβάνει το κείμενο του 1988.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο ημικύκλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, παρουσία βουλευτών και των δύο σωμάτων, του νυν προέδρου Μισέλ Τέμερ και εκείνου του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ντίας Τοφόλι.

Ο ακροδεξιός πολιτικός δεσμεύτηκε ότι θα είναι «δούλος του Συντάγματος», αν και οι επικριτές του εκτιμούν ότι η νοσταλγία του για τη στρατιωτική δικτατορία τον καθιστούν απειλή για τη δημοκρατία.

Ήταν το πρώτο ταξίδι μετά την εκλογή του

Ήταν το πρώτο ταξίδι του Μπολσονάρου από την εκλογή του στον δεύτερο γύρω, καθώς μετά το νικητήριο αποτέλεσμα πέρασε τον περισσότερο καιρό περιορισμένος στο σπίτι του στο Ρίο ντε Ζανέιρο λόγω της εύθραυστης κατάστασης της υγείας του μετά την επίθεση με μαχαίρι που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή στις 6 Σεπτεμβρίου.

«Ζητώ από τον Θεό να μας φωτίσει, τον ευχαριστώ που έσωσε τη ζωή μου», είπε κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο.

«Μαζί, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε τη Βραζιλία που αξίζει ο λαός μας. (…) Μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα του έθνους μας», συνέχισε.«Η Βραζιλία πάνω από όλα και ο Θεός πάνω από όλους», κατέληξε.

Ετοιμάζει τη μετάβαση μέχρι την ορκωμοσία του

Οι υπόλοιποι υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι που ήταν παρόντες στο ημικύκλιο αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στη σημασία που έχει ο σεβασμός των δημοκρατικών αξιών.

Στην Μπραζίλια ο Ζαΐχ Μπολσονάρου θα πρέπει να ετοιμάσει μαζί με την ομάδα του τη μετάβαση πριν από την ορκωμοσία του που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου.

Την Τετάρτη, αναμένεται να συναντήσει τον Μισέλ Τέμερ, ο οποίος θα εγκαταλείψει την εξουσία με ιστορικά χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

Βραζιλία: Πάνω από 900 φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών

«Βράζει» η Βραζιλία – Τρελός καύσωνας: Τα θερμόμετρα στο Ρίο έδειξαν 58,5°C

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr