Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση

Bουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 2,5 ετών έναν βουλευτή του φιλοκουρδικού, αντιπολιτευόμενου κόμματος με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Ο Μαχμούτ Τογκρούλ, μέλος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) από την επαρχία Γκαζίαντεπ, κρίθηκε ένοχος για διασπορά προπαγάνδας υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε δύο ομιλίες του το 2016.

Οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι οι ομιλίες αυτές δεν περιείχαν κανένα εγκληματικό στοιχείο και επικαλέστηκαν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι το HDP συνδέεται με το PKK, κάτι που διαψεύδει το φιλοκουρδικό κόμμα, τονίζοντας ότι στοχοθετείται άδικα από την κυβέρνηση.

Δεκαέξι μέλη του HDP, μαζί με τον Τογκρούλ, έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης, κυρίως με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Oι δέκα από αυτούς παραμένουν στη φυλακή. Ο πρώην επικεφαλής του κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αντίπαλος του Ερντογάν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, καταδικάστηκε επίσης τον περασμένο μήνα, μετά από σχεδόν δύο χρόνια στη φυλακή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr