Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To NATO προειδοποίησε το Βερολίνο ότι βρίσκεται «εντός βεληνεκούς» για τους πυραύλους της Ρωσίας

To NATO προειδοποίησε το Βερολίνο ότι βρίσκεται «εντός βεληνεκούς» για τους πυραύλους της Ρωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Βερολίνο βρίσκεται εντός του δραστικού βεληνεκούς του SSC-8, του νέου τύπου πυραύλου Κρουζ της Ρωσίας ο οποίος είναι σε θέση να φέρει πυρηνική κεφαλή.

Η προειδοποίηση ήρθε δια στόματος του Γενικού Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βερολίνο και επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την παραβίαση της συνθήκης INF.

«Αυτοί οι πύραυλοι Κρουζ είναι ευέλικτοι. Είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές» διεμήνυσε, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παραβιάζει συστηματικά τη συνθήκη του 1987 με την οποία απαγορεύθηκε η παραγωγή πυραύλων και πυρηνικών όπλων μέσου βεληνεκούς (INF).

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από την ιστορική συμφωνία, με τον Ντόναλντ Τραμπ να στηρίζει την απόφαση του στην μη τήρησή της από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ η Ουάσινγκτον έχει προβεί σε περισσότερα από 30 επίσημα διαβήματα διαμαρτυρίας ήδη από την εποχή της διακυβέρνησης Ομπάμα.

Πάντως τόσο η Γερμανία όσο και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ εξακολουθούν να στηρίζουν την INF, χαρακτηρίζοντας εσφαλμένη την απόφαση της Ουάσιγκτον.

Το Κρεμλίνο επισήμως υποστηρίζει ότι ο SSC-8 έχει βεληνεκές κατώτερο των 500 χιλιομέτρων και κατά συνέπεια η παραγωγή του δεν παραβαίνει την INF, με την οποία απαγορεύθηκαν οι πύραυλοι με δραστικό βεληνεκές από 500 ως 5.500 χιλιόμετρα.

Το Βερολίνο θα βρισκόταν εντός βεληνεκούς ενός πυραύλου με βεληνεκές 500 χλμ. ο οποίος θα εκτοξευόταν από το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα που γειτονεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία, παρότι βρίσκεται σε απόσταση πολύ πάνω από 1.000 χιλιόμετρα από τη ρωσική επικράτεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr