Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι άρπαξαν παραγωγή ελαιόλαδου αξίας 200 εκ. δολαρίων από την κουρδική Εφρίν της Συρίας

Οι Τούρκοι άρπαξαν παραγωγή ελαιόλαδου αξίας 200 εκ. δολαρίων από την κουρδική Εφρίν της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός κατοχικός στρατός στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, συμπεριλαμβάνει στα λάφυρα πολέμου και την παραγωγή σε λάδι της περιοχής. Λάδι από τους καρπερούς ελαιώνες της Εφρίν.

Το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα HDP της Τουρκίας προέβη σε επίσημη καταγγελία, ότι οι ισλαμιστές μισθοφόροι του τουρκικού στρατού άρπαξαν την παραγωγή λαδιού από τους ντόπιους και 70 τόνοι κλεμμένο λάδι από την Εφρίν εμφανίστηκαν στις τουρκικές αγορές.

Η ακραιφνώς ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak «πανηγύρισε» σε άρθρο της για την καλή παραγωγή λαδιού στην Εφρίν, την οποία υπολόγισε σε 200 εκ. δολάρια.

Όπως έγραψε η Yeni Safak, ολόκληρη η παραγωγή λαδιού θα παραδοθεί στο τοπικό φιλοτουρκικό συμβούλιο -μια δοσιλογική διοίκηση που διόρισαν οι Τούρκοι κατακτητές στην Εφρίν- και υπό την «καθοδήγηση» των αγροτικών υπηρεσιών του τουρκικού κράτους το λάδι θα διατεθεί στην αγορά και τα κέρδη θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες.

Κάτοικοι της Εφρίν καταγγέλλουν ότι υποχρεώθηκαν να παραδώσουν στους ισλαμιστές μισθοφόρους το λάδι τους, το οποίο «φορολογήθηκε» από τους μισθοφόρους της Τουρκίας με 20%.

Δηλαδή, δεν τους πήραν μόνο με τη βία την παραγωγή αλλά και το 1/5 εξαρχής της παραγωγής ως «φορολογία», ενώ το υπόλοιπο θα το διαχειριστεί το τουρκικό κράτος.

Η παραγωγή της Εφρίν σε λάδι είναι πλούσια διότι ο κουρδικός θύλακας είχε μείνει εκτός συριακού πολέμου, μέχρι που τον κατέλαβε ο τουρκικός στρατός στις αρχές του έτους με την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας».

Οι Κούρδοι σχολιάζουν σκωπτικά ότι ο Ερντογάν ονόμασε έτσι την εισβολή του διότι εξαρχής σκόπευε να λεηλατήσει και το λάδι της Εφρίν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr