Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι «πάνε γυρεύοντας» – Το Barbaros στο Οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ

Οι Τούρκοι «πάνε γυρεύοντας» – Το Barbaros στο Οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ πλέει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros, πραγματοποιώντας παράνομες και πειρατικές σεισμογραφικές έρευνες στη θάλασσα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το πλοίο, το οποίο συνοδεύεται από τουρκικ πολεμικά πλοία, δεν αναμένεται να προχωρήσει προς το Οικόπεδο 10 όπου συνεχίζεται η γεώτρηση της ExxonMobil, καθώς η εμπλοκή των ΗΠΑ φαίνεται πως εμποδίζει την Άγκυρα να κλιμακώσει, στο συγκεκριμένο σημείο τουλάχιστον, την ένταση.

Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, η κίνηση του Barbaros θεωρείται ως απάντηση στην υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές κινήσεις παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ από μικρή απόσταση παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα η ελληνική φρεγάτα Ψαρά.

Η Τουρκία έχει εστιάσει την πειρατική της συμπεριφορά στο Οικόπεδο 4 διότι είναι εκείνο που «συναντιέται» με την ελληνική και αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει αυτό το «τριεθνές» ισχυριζόμενη ότι το Καστελόριζο δεν έχει ΑΟΖ και διεκδικεί τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή ως δική της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr