Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο σεΐχης Μασχί κατηγόρησε την Τουρκία ότι σπέρνει τη διχόνοια στη βόρεια Συρία με δολοφονίες και φήμες

Ο σεΐχης Μασχί κατηγόρησε την Τουρκία ότι σπέρνει τη διχόνοια στη βόρεια Συρία με δολοφονίες και φήμες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο σεΐχης της φυλής Αλ Μπομπένα, Φαρούκ Αλ Μασχί, κατηγόρησε την τουρκική αντικατασκοπεία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη βόρεια Συρία.

Ο σεΐχης Αλ Μασχί, εκτός από φύλαρχος των Αλ Μπομπένα, είναι και συμπρόεδρος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία.

Μιλώντας στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar, ο Άραβας φύλαρχος κατηγόρησε τις τουρκικές υπηρεσίες ότι πραγματοποιούν δολοφονίες σημαινόντων μελών των αραβικών φυλών της βόρειας Συρίας και ύστερα διαδίδουν φήμες για τους πιθανούς δολοφόνους, στοχοποιώντας άλλες φυλές, με στόχο να διασπείρουν τη διχόνοια στη βόρεια Συρία.

Όπως υπογράμμισε, ο λαός της βόρειας Συρίας γνωρίζει ότι διατρέχει μεγάλο κίνδυνο εάν η Τουρκία καταλάβει τα εδάφη του.

Στις περιοχές που ήδη κατέχονται από την Τουρκία, στη βορειοδυτική Συρία, οι ανήθικες πρακτικές που επιβάλλουν οι Τούρκοι έγιναν γνωστές παντού.

«Όλοι είδαν τι κάνουν στην Εφρίν η Τουρκία και οι μισθοφόροι της», είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι οι άνθρωποι της βόρειας Συρίας εντάχθηκαν στις γραμμές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), με στόχο να διώξουν το Ισλαμικό Κράτος από τη γη τους και να προστατέψουν ανθρώπους και γη και όχι να αποτελέσουν απειλή για το συριακό κράτος, ή να διασπάσουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, όπως κάνει η Τουρκία με τους μισθοφόρους της.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr