ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε φυλακή της Μόσχας μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες Ουκρανοί ναύτες

Σε φυλακή της Μόσχας μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες Ουκρανοί ναύτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ουκρανική υπηρεσία συνόρων ανακοίνωσε την Πέμπτη πως μόνο Ουκρανοί πολίτες θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην Κριμαία μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου που θα ισχύσει έως τις 26 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κατηγόρησε νωρίτερα τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θέλει να προσαρτήσει ολόκληρη την Ουκρανία και κάλεσε το ΝΑΤΟ να στείλει πολεμικά πλοία στη θάλασσα που μοιράζονται τα δύο κράτη.

«Σε σχέση με την επιβολή του στρατιωτικού νόμου, τα διοικητικά σύνορα με την υπό προσωρινή κατοχή Κριμαία μπορούν να διέρχονται μόνο άτομα που διαθέτουν ουκρανικά έγγραφα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, οι Ουκρανοί ναύτες που έχουν συλληφθεί στη διάρκεια μιας αψιμαχίας με Ρώσους συνοριοφύλακες την Κυριακή ανοικτά της Κριμαίας, μεταφέρθηκαν σε φυλακή στη Μόσχα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο δικηγόροι τους.

«Μεταφέρθηκαν στη φυλακή Λεφόρτοβο στη Μόσχα», δήλωσε ο δικηγόρος Τζέμι Τεμίτσεφ, ο οποίος είπε ότι έχει τις πληροφορίες αυτές από «δικηγόρους στο Λεφόρτοβο», μια διάσημη φυλακή της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Οι Ουκρανοί ναύτες μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο στη Μόσχα» το απόγευμα, «πιθανόν να έχουν ήδη προσγειωθεί», διευκρίνισε μια άλλη δικηγόρος, η Εμινέ Αβαμιλίεβα.

Σύμφωνα με τον Τζεμίλ Τεμίτσεφ, εκείνος και άλλοι δικηγόροι προσπάθησαν να δουν τους πελάτες τους στο κέντρο κράτησης στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, αλλά δεν τους δόθηκε η άδεια να εισέλθουν σε αυτό.

Οι δύο δικηγόροι δεν διευκρίνισαν αν όλοι οι ναύτες έχουν μεταφερθεί στη Μόσχα, κυρίως οι τρεις που νοσηλεύονταν στη μικρή πόλη Κέρτς, κοντά στη σημείο της σύγκρουσης. Οι τελευταίοι εγκατέλειψαν το νοσοκομείο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS πηγή από το νοσοκομείο.

Δικαστήριο της Συμφερόπολης έθεσε υπό προσωρινή κράτηση έως τις 25 Ιανουαρίου τους 24 ναύτες που συνελήφθησαν κατά τη σύγκρουση ανοικτά της Κριμαίας.

Η Ουκρανία χαρακτήρισε χθες «βαρβαρότητα» την «παράνομη» αυτή κράτηση. Το Κίεβο θεωρεί πως οι άνδρες αυτοί είναι «αιχμάλωτοι πολέμου» και ζητεί την «άμεση» απελευθέρωσή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής διπλωματίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ από ΟΗΕ: Απειλεί με αφανισμό το Ιράν, σχεδιάζει βάσεις στην Γροιλανδία και προβλέπει πτώση καθεστώτος στην Κούβα και τέλος πολέμου στην Ουκρανία

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

Ρωσία-εκλογές: Η «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν οδεύει προς άνετη επικράτηση

Πώς Ρωσία, Κίνα και Κατάρ πείθουν τη Δύση να στραφεί εναντίον του εαυτού της

Κίνα και Ινδία στο πλευρό της Ρωσίας: Αντιδρούν κατά των ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr