Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Όχι» από Άγκυρα στην αποφυλάκιση Ντεμιρτάς παρά τις εκκλήσεις της ΕΕ

«Όχι» από Άγκυρα στην αποφυλάκιση Ντεμιρτάς παρά τις εκκλήσεις της ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη φυλακή θα παραμείνει ο πρώην ηγέτης της τουρκικής φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης Σελαχατίν Ντεμιρτάς, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο δικηγόρος του μέσω του Twitter, παρά το γεγονός ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. είχαν ζητήσει την περασμένη εβδομάδα την άμεση απελευθέρωση του πολιτικού.

Πριν από δέκα ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είχε καλέσει την Τουρκία να επισπεύσει τη δικαστική υπόθεση του Ντεμιρτάς, υπογραμμίζοντας πως η προφυλάκισή του διαρκεί περισσότερο απ’ ό,τι θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι ζήτησε επίσης την απελευθέρωσή του στη διάρκεια επίσκεψής της στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τούρκος υπουργος Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ωστόσο αρνήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση, σχολιάζοντας ότι η Μογκερίνι προχώρησε περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr