Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Η Κυβέρνηση κατηγορεί τους αυτονομιστές ότι καταστρέφουν στοιχεία από τη συντριβή του Boeing

Ουκρανία: Η Κυβέρνηση κατηγορεί τους αυτονομιστές ότι καταστρέφουν στοιχεία από τη συντριβή του Boeing
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Malaysia Airlines, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

“Η κυβέρνηση της Ουκρανίας δηλώνει επίσημα ότι οι τρομοκράτες, με τη βοήθεια της Ρωσίας, προσπαθούν να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία του διεθνούς αυτού εγκλήματος”.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Κιέβου, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών και της Μόσχας για παρεμπόδιση της έρευνας για τα αίτια της συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

“Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, οι τρομοκράτες έχουν μεταφέρει 38 πτώματα στο νεκροτομείο του Ντονέτσκ”, τονίζει η ουκρανική κυβέρνηση, υποδεικνύοντας ειδικούς «με έντονη ρωσική προφορά», οι οποίοι δήλωσαν ότι θα διενεργήσουν αυτοί τις νεκροψίες.

“Οι τρομοκράτες αναζητούν επίσης μέσα μεταφοράς μεγάλης χωρητικότητας, προκειμένου να μεταφέρουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στη Ρωσία”, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Βρέθηκαν 186 σοροί από την μοιραία πτήση

Εν τω μεταξύ, συνεργεία από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ουκρανίας έχουν εξερευνήσει 18 από τα 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιοχής όπου συνετρίβη το μαλαισιανό αεροσκάφος και έχουν εντοπίσει έως στιγμής 186 πτώματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αντρίι Λισένκο.

“Στις 7.00 π.μ. της 19ης Ιουλίου, βρέθηκαν 186 πτώματα. Η περιοχή που πρέπει να ελεγχθεί είναι 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Δεκαοκτώ τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν ήδη ελεγχθεί”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

“Οι μαχητές έχουν επιτρέψει την είσοδο στους εργάτες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, αλλά δεν τους επιτρέπουν να πάρουν οτιδήποτε από την περιοχή. Οι μαχητές απομακρύνουν ό,τι έχει βρεθεί”, είπε.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκονται τα μαύρα κουτιά

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας τόνισε επίσης πως τα μαύρα κουτιά του μαλαισιανού αεροπλάνου που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν παραδοθεί στο Κίεβο και πως δεν έχει καμία πληροφορία για αυτά.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του Κιέβου ότι μια εκεχειρία μπορεί να συμφωνηθεί αν οι αντάρτες καταθέσουν τα όπλα, παραδώσουν τον έλεγχο των συνόρων και επιτρέψουν σε διεθνείς παρατηρητές να εκτιμήσουν την κατάσταση, ο Αντρίι Λισένκο είπε σε συνέντευξη Τύπου: “Δεν έχουμε καμία πληροφορία για τα μαύρα κουτιά. Ούτε ένα από αυτά δεν έχει παραδοθεί στην ουκρανική πλευρά”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην Ανατ. Ουκρανία

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr