Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ ζητούν νέες κυρώσεις για τη Ρωσία για το θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα

Οι ΗΠΑ ζητούν νέες κυρώσεις για τη Ρωσία για το θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζητεί από την Ευρώπη η Ουάσιγκτον, με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στα στενά του Κερτς μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αφότου συνέλαβε στις 25 Νοεμβρίου τρία ουκρανικά πλοία και τα πληρώματά τους, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στη Μαύρη Θάλασσα.

Το αίτημα προς την Ευρώπη διατύπωσε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία, Κουρτ Βόλκερ, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, έφθασε στις Βρυξέλες για συνομιλίες με τους ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, με σκοπό να διαμορφώσουν από κοινού «μια καλά συντονισμένη απάντηση της Δύσης, τη θέση της Δύσης» σε σχέση με το περιστατικό στα στενά του Κερτς.

Ο Κουρτ Βόλκερ δήλωσε επίσης ότι «η απάντηση αυτή διμερούς χαρακτήρα, που μεταφέρεται στο επίπεδο των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων» «δεν εξυπηρετεί ούτε τα ουκρανικά, ούτε άλλα συμφέροντα».

«Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να εξετάσουμε τις εκδοχές επιβολής κυρώσεων, τις εκδοχές εποπτείας (της κατάστασης στη Μαύρη Θάλασσα και στην Αζοφική Θάλασσα καθώς και στα στενά του Κέρτς), τη διοργάνωση μιας-δύο επισκέψεων πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε ο Βόλκερ, ο οποίος ωστόσο δεν επιβεβαίωσε αν η ΕΕ συμμερίζεται την άποψη των ΗΠΑ που θέλουν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία είπε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το «ενδεχόμενο της ενίσχυσης της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία στον τομέα της ασφάλειας και της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχουν ιδέες, τις οποίες πρέπει να σκεφτούμε τώρα. Ενδεχομένως να πρέπει να αυξήσουμε την στρατιωτική μας παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, σε διμερή βάση, με τη συνδρομή της ΕΕ» δήλωσε ο Βόλκερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr