ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 14 στρατιώτες της Νιγηρίας

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 14 στρατιώτες της Νιγηρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 14 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και της Αστυνομίας της Νιγηρίας στο βορειοανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας, ενημέρωσε εκπρόσωπος του στρατού την Τρίτη.

Εξτρεμιστές επιτέθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις καθώς αυτές κινούνταν στον δρόμο που συνδέει τη Νταματούρου με τη Μαϊντουγκούρι τη Δευτέρα.

Σκότωσαν 13 στρατιωτικούς και έναν αστυνομικό, δήλωσε χθες ο Ονιέμα Νουάτσουκου, εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού.

Κατά την ίδια πηγή, μια στρατιωτική βάση έξω από τη Νταματούρου δέχθηκε επίθεση τη Δευτέρα κι ένας στρατιώτης τραυματίστηκε.

Η Μπόκο Χαράμ αποτελεί μόνιμη απειλή για τις κοινότητες της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Μέλη της οργάνωσης εξαπολύουν παράλληλα επιθέσεις στο Τσαντ, τον Νίγηρα και το Καμερούν.

Από το 2009, τουλάχιστον 27.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον συμμοριτοπόλεμο αυτής της οργάνωσης σουνιτών φονταμενταλιστών, ενώ υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι τύραννος, απειλεί την Ελλάδα, κατέχει τη βόρεια Κύπρο – Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία της Ελλάδας είναι σημαντικές για το Ισραήλ»

Αυστραλία: 65χρονος κατηγορείται ως προπαγανδιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS)

Εξοντώθηκε οπλαρχηγός της Χαμάς που κρατούσε εφτά ομήρους στην Πόλη της Γάζας

Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν – «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα… κοσμητικά

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr