ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Malaysia Airlines, Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο, Ρωσία,


















































Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος SU – 25 της Ουκρανίας πετούσε πολύ κοντά στο Boeing 777 της Malaysia Airlines τη χρονική στιγμή της συντριβής του στην ανατολική Ουκρανία.
Απαντώντας στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που εκδόθηκε νωρίτερα και ανέφερε ότι αεροσκάφος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε πολύ κοντά, σε απόσταση 3 ως 5 χλμ., από το μαλαισιανό επιβατικό αεροσκάφος, ο κ. Ποροσένκο δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN: «Η άμεση αντίδρασή μου: αυτό δεν είναι αλήθεια».
Νωρίτερα, ο επικεφαλής των των επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας της Ρωσίας Αντρέι Κατοπόλοφ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πως έχουν στην κατοχή τους όλα τα στοιχεία και «θα πρέπει να δώσει μια εξήγηση το Κίεβο. Τι ήθελε ένα μαχητικό την ίδια ώρα στην ίδια περιοχή και σε ύψος που πετάνε τα επιβατηγά αεροπλάνα; Μάλιστα ήταν εξοπλισμένο με πυραύλους αέρος αέρος S – 60 που μπορούν να πλήξουν στόχους από 5 μέχρι 12 χιλιόμετρα μακρυά. Το Boeing ήταν μόλις 3 χιλιόμετρα μακριά».
Ο Ουκρανός πρόεδρος πάντως δήλωσε ότι η χώρα του είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τα αεροσκάφη της και ότι οι Ρώσοι θα πρέπει να δώσουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους.
Ο κ. Ποροσένκο επεσήμανε επίσης ότι την ώρα του δυστυχήματος ο εναέριος χώρος της ανατολικής Ουκρανίας παρακολουθούνταν από διάφορα συστήματα ελέγχου.
«Όλοι γνωρίζουν ότι την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία όλα τα ουκρανικά αεροσκάφη (που ήταν στην περιοχή) βρίσκονταν στο έδαφος», υπογράμμισε ο κ. Ποροσένκο.























































