Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μάλτα ανακοίνωσε σε ποιες χώρες θα μοιραστούν οι 49 μετανάστες

Η Μάλτα ανακοίνωσε σε ποιες χώρες θα μοιραστούν οι 49 μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επίτευξη συμφωνίας για την αποβίβαση των 49 μεταναστών που βρίσκονται ανοικτά της Μάλτας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ.

Οι 49 που επιβαίνουν στα πλοία «Sea-Watch» και «Sea-Eye», τα οποία έχουν ναυλωθεί από γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση θα κατανεμηθούν μεταξύ οκτώ ευρωπαϊκών χωρών, διευκρίνισε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός.

«Βρέθηκε μία ad hoc συμφωνία. Από τους 249 μετανάστες που βρίσκονται στη Μάλτα και τους 49 που βρίσκονται επί των “Sea-Watch” και “Sea-Eye”, 220 άτομα θα κατανεμηθούν σε άλλες χώρες μέλη (της Ε.Ε.) ή θα επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζόζεφ Μουσκάτ.

Οι μετανάστες θα κατανεμηθούν ανάμεσα στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Ιταλία, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

Περί τις δέκα ευρωπαϊκές χώρες είχαν δηλώσει έτοιμες να υποδεχθούν τους 49 μετανάστες, αλλά η Μάλτα επεδίωκε «συνολική» συμφωνία στην οποία θα περιλαμβάνονται 249 άνθρωποι που έχει υποδεχθεί τις τελευταίες ημέρες.

«Η Μάλτα δεν έκλεισε ποτέ τα λιμάνια της και παραμένει ασφαλές λιμάνι. Θέλουμε απλώς όλοι να σέβονται τους διεθνείς κανόνες που δεν δημιουργήσαμε εμείς», είπε ο Τζόζεφ Μουσκάτ.

«Θέλαμε να περάσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα, ότι το βάρος πρέπει να μοιράζεται διότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν πρόκειται για την υιοθέτηση θέσεων κατά των μη κυβερνητικών οργανώσεων, απλώς θέλουμε όλοι να ακολουθούν τους κανόνες», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr