Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η δέσμευση του Κιμ Γιονγκ Ουν για την επόμενη φορά που θα συναντήσει τον Τραμπ – Τι «υποσχέθηκε»

Η δέσμευση του Κιμ Γιονγκ Ουν για την επόμενη φορά που θα συναντήσει τον Τραμπ – Τι «υποσχέθηκε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύθηκε κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο ότι η δεύτερη συνάντηση που σχεδιάζεται να έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ θα φέρει «αποτελέσματα» τα οποία θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας και θα είναι «καλοδεχούμενα», όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Κατά την ίδια πηγή στη διάρκεια της συνάντησής του την Τρίτη στο Πεκίνο με τον Κιμ, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προέτρεψε από τη δική του πλευρά την Πιονγιάνγκ και την Ουάσιγκτον να κάνουν η καθεμιά «ένα βήμα προς την άλλη», κρίνοντας πως έχει παρουσιαστεί μια «σπάνια ιστορική ευκαιρία» για να υπάρξει πολιτική διευθέτηση στην κορεατική χερσόνησο.

Ο ισχυρός άνδρας της Πιονγιάνγκ επέστρεψε στη χώρα του σήμερα Πέμπτη, έπειτα από μια επίσκεψη-έκπληξη στο Πεκίνο.

Ως είθισται, η κινεζική κυβέρνηση περίμενε να εγκαταλείψει την κινεζική επικράτεια προτού αποκαλύψει τι συζήτησε με την κινεζική πολιτική ηγεσία.

Η επίσκεψη εκτυλίχθηκε την ώρα που γίνεται προετοιμασία για μια δεύτερη συνάντηση κορυφής Κιμ-Τραμπ, σε ημερομηνία και τόπο που μένει να ανακοινωθούν, μετά την ιστορική πρώτη συνάντηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη και του Αμερικανού προέδρου στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο του 2018.

Η Πιονγιάνγκ θα «συνεχίσει να παραμένει προσηλωμένη στη θέση της υπέρ της αποπυρηνικοποίησης και της διευθέτησης του ζητήματος της κορεατικής χερσονήσου μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων», διαβεβαίωσε ο Κιμ, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, που μετέφερε τα λεγόμενά του εκτός εισαγωγικών.

Ο Κιμ «εξέφρασε την ελπίδα ότι τα (άλλα) μέρη θα δώσουν σημασία στις εύλογες ανησυχίες της Βόρειας Κορέας και θα ανταποκριθούν θετικά, συνεργαζόμενα μαζί της για μια συνολική λύση στο ζήτημα της κορεατικής χερσονήσου», πρόσθεσε το ίδιο πρακτορείο.

Σε δικό του τηλεγράφημα, που μεταδόθηκε λίγο αργότερα, το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανέφερε ότι ο Κιμ και ο Σι εξέτασαν σε βάθος το πώς θα πρέπει να «μελετήσουν και να κατευθύνουν» την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση.

Κατά την ίδια πηγή, ο Κιμ εξέφρασε στον Σι την «ανησυχία» του για το «αδιέξοδο» στις συνεχιζόμενες συνομιλίες της κυβέρνησής του με αυτή των ΗΠΑ όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση.

«Σύντομα» η επίσκεψη Κιμ στη Σεούλ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι η δεύτερη σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ αλλά και η επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Σεούλ πρόκειται να γίνουν «σύντομα», αν όχι «άμεσα», κρίνοντας πως θα αποτελέσουν σημεία καμπής για την εδραίωση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Μουν επισήμανε ότι η κυβέρνησή του, σε συνεργασία με την Ουάσιγκτον και με τη διεθνή κοινότητα, θα καταβάλει προσπάθειες για να «διευθετηθεί» το ζήτημα των αμερικανικών και διεθνών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, ώστε μεταξύ άλλων να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά η βιομηχανική ζώνη στην Κεσόνγκ, όπου οι δύο χώρες συνεργάζονταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αλλά και να ξαναρχίσουν τα ταξίδια στο Όρος Κουμγκάνγκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr