Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η 37χρονη Χαβανέζα ινδουίστρια Τούλσι Γκάμπαρντ θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ

Η 37χρονη Χαβανέζα ινδουίστρια Τούλσι Γκάμπαρντ θέλει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα 37 της χρόνια, η βουλευτής των Δημοκρατικών στη Χαβάη Τούλσι Γκάμπαρντ ανακοίνωσε ότι ρίχνεται στην εκστρατεία για την προεδρία το 2020.

Έφεδρη ταγματάρχης, που είχε επικριθεί έντονα διότι συναντήθηκε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ εν μέσω του εμφυλίου πολέμου, η Γκάμπαρντ ήταν από πολύ μικρή ηλικία ενεργή στα πολιτικά πράγματα της Χαβάης, όπου απολαμβάνει το σέρφινγκ.

Έγινε η πρώτη Αμερικανίδα με καταγωγή από τη Σαμόα και η πρώτη ινδουίστρια που εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου διατηρεί την έδρα της από το 2013, κι αν καταφέρει να κερδίσει τον Λευκό Οίκο το 2020, θα γίνει η νεότερη πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και θα κάνω μια επίσημη ανακοίνωση μέσα στην επόμενη εβδομάδα» είπε η πολιτικός στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN το βράδυ της Παρασκευής.

«Πολλοί λόγοι με οδήγησαν στο να πάρω αυτή την απόφαση» πρόσθεσε η Γκάμπαρντ, απαριθμώντας το σύστημα υγείας, τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής αλλά και «το κυριότερο» ζήτημα, αυτό «του πολέμου και της ειρήνης».

Τον Ιανουάριο του 2017 η Γκάμπαρντ, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, ταξίδεψε στη Δαμασκό και στο Χαλέπι, για αποστολή «παρατήρησης» με σκοπό, όπως είχε εξηγήσει, να βρεθεί μια λύση σε αυτή την αιματηρή σύρραξη.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο Άσαντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, γεγονός που επικρίθηκε έντονα στις ΗΠΑ.

«Καθώς αναχωρούσα δεν είχα καμιά πρόθεση να συναντηθώ με τον Άσαντ αλλά όταν μου προτάθηκε, έκρινα ότι ήταν σημαντικό να το κάνω» είχε πει τότε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Γκάμπαρντ, η οποία εξελέγη στα 21 της στο κοινοβούλιο της Χαβάης, το 2002, κατόπιν κατατάχθηκε στην Εθνοφρουρά και εγκατέλειψε τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα για να υπηρετήσει εθελοντικά για έναν χρόνο στο Ιράκ, το 2005.

Το 2009, είχε εκδηλώσει ξανά την πρόθεση να επιστρέψει στη Μέση Ανατολή. Παραμένει έφεδρη αξιωματικός της Εθνοφρουράς.

Οι υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να αποπειραθούν να εκθρονίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ και να πάρουν το τιμόνι του Λευκού Οίκου το 2020 αναμένεται ότι θα είναι πολυάριθμοι.

Πάντως ελάχιστοι έχουν κάνει ως τώρα γνωστή αυτή την πρόθεση.

Στους θεωρούμενους ως δυνητικούς υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών συγκαταλέγονται επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η γερουσιαστής Κάμαλα Χάρις, ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ και η γερουσιαστής Κίρστεν Τζίλιμπραντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr