Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ζήτησε πάλι από τον Τραμπ να του επιτρέψει να καταλάβει τη βόρεια Συρία

Ο Ερντογάν ζήτησε πάλι από τον Τραμπ να του επιτρέψει να καταλάβει τη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ότι συνομιλούν σε «ανοιχτή γραμμή» με τις ΗΠΑ και ότι δήθεν είναι παράγοντες, προσπαθούν οι ισλαμιστές της Άγκυρας.

Η εφημερίδα Hürriyet, σε άρθρο της επικεντρωμένο σε τηλεφωνική επικοινωνία της περασμένης Κυριακής μεταξύ του προέδρου Ερντογάν και του προέδρου Τραμπ, γράφει ο ότι ο Τούρκος διαβεβαίωσε τον Αμερικανό ομόλογό του, για μια ακόμη φορά, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για νέα πολεμική επιχείριση στη Συρία.

Υποτίθεται ότι η Τουρκία θέλει να εισβάλει ανατολικά του ποταμού Ευφράτη για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο, ο πραγματικός της στόχος είναι οι Κούρδοι.

Κάτι που δεν έκρυψε αυτή τη φορά ο Ερντογάν από τον Τραμπ.

Αφού τον διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία ολοκλήρωσε όλες τις προετοιμασίες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, μοιράστηκε τις ανησυχίες της Τουρκίας για τις τρομοκρατικές οργανώσεις του YPG/PYD και PKK.

Από πλευράς του, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα, ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Συρία.

Παρόντες στην ανωτέρω τηλεφωνική επικοινωνία, γράφει η Hürriyet, ήταν τόσο ο αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, όσο και ο Εκπρόσωπος της Προεδρίας, Ιμπράημ Καλίν, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι η διαδικασία της απόσυρσης θα πρέπει να επιταχυνθεί καθώς και ότι ο Μπόλτον θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για το συντονισμό αυτής.

Από πλευράς του, ο Καλίν πρότεινε να λάβει χώρα σύντομα μία συνάντηση ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Συνεπώς, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, Μπόλτον και Καλίν έχουν επιφορτισθεί με το καθήκον του συντονισμού της απόσυρσης.

Αναφέρεται επίσης ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να εξασφαλίσει μία ταχεία απόσυρση των στρατιωτών του και να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, αν και οι αμερικανικοί θεσμοί ασφάλειας κωλυσιεργούν.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η Άγκυρα λαμβάνει αντιφατικά μηνύματα σχετικά με την ζώνη ασφαλείας γνωρίζοντας την αντίθεση του Προέδρου Τραμπ στην πρόταση του στρατού των ΗΠΑ περί παραμονής κάποιων στρατεύματα στη Συρία, ούτως ώστε η ζώνη ασφαλείας να μπορεί να προστατευθεί από κοινού από τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση της Άγκυρας είναι σαφής και περιλαμβάνει την προστασία της ζώνης ασφαλείας αποκλειστικά από τουρκικά στρατεύματα.

Δηλαδή, η Τουρκία θέλει να καταλάβει όλη τη βόρεια Συρία σε βάθος 30 χιλιομέτρων -τουλάχιστον- με την άδεια των ΗΠΑ, δήθεν για να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας.

Η Τουρκία ζήτησε ακόμα από τις ΗΠΑ να τις παραδοθεί η πόλη Μανμπίτζ. Το βήμα αυτό θα συμβάλλει στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

Ζώνη ασφαλείας: οι προετοιμασίες για τη δημιουργία μίας ζώνης ασφαλείας θα πρέπει να ξεκινήσουν ταυτόχρονα.

Η Τουρκία προσφέρεται να διοργανώσει μία συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η Τουρκία προσφέρεται να δημιουργήσει μία κατοχή παρόμοια με αυτή στην Αζάζ ή στην Τζαραμπλούζ με την υποστήριξη των τοπικών στοιχείων, όπως είναι οι Άραβες και οι Κούρδοι που δεν συνδέονται με το YPG/PYD.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr