Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είναι το «Σύνδρομο της Αβάνας» που διώχνει Καναδούς διπλωμάτες από την Κούβα

Τι είναι το «Σύνδρομο της Αβάνας» που διώχνει Καναδούς διπλωμάτες από την Κούβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Καναδάς, Κούβα,

Ο Καναδάς αποσύρει τους μισούς διπλωμάτες της χώρας από την Κούβα, απόφαση που έγινε γνωστή αφού άλλο ένα στέλεχος του προσωπικού της εμφάνισε συμπτώματα μιας μυστηριώδους ασθένειας που έχει πλήξει Αμερικανούς και Καναδούς διπλωμάτες στην Αβάνα και τα αίτιά της παραμένουν ανεξήγητα.

Το νέο κρούσμα αύξησε στους 14 τον αριθμό των Καναδών διπλωματών και μελών των οικογενειών τους που έχουν εμφανίσει τα περίεργα συμπτώματα της αποκαλούμενης ασθένειας «Σύνδρομο της Αβάνας».

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η ναυτία, οι πονοκέφαλοι, οι ρινορραγίες, οι απώλειες της ισορροπίας, η μερική απώλεια της ακοής και της όρασης, η κόπωση και η δυσκολία συγκέντρωσης.

Το στέλεχος του καναδικού διπλωματικού προσωπικού, τοποθετήθηκε στην Αβάνα περί τα μέσα του 2018 και ανέφερε ότι είχε εμφανίσει τα συμπτώματα την 29η Δεκεμβρίου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το γεγονός ότι ένα στέλεχος του διπλωματικού προσωπικού που είχε φθάσει πρόσφατα στη χώρα εκδήλωσε τα συμπτώματα δείχνει πως αυτή η μυστηριώδης ασθένεια παραμένει απειλή, τόνισαν Καναδοί αξιωματούχοι.

«Πέραν των αναθεωρημένων μέτρων ασφαλείας που έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται από την καναδική κυβέρνηση, αποφασίσαμε να μειώσουμε στο μισό τον αριθμό του καναδικού προσωπικού που είναι τοποθετημένο στην Αβάνα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά σε ανακοίνωσή του.

Αυτό σημαίνει πως οι Καναδοί διπλωμάτες στην Κούβα θα μειωθούν στους 8 από τους 16 σήμερα.

Πάντως η λειτουργία της πρεσβείας στην Αβάνα θα συνεχιστεί κανονικά, ο πρεσβευτής θα παραμείνει στη θέση του και θα είναι διαθέσιμες πλήρεις προξενικές υπηρεσίες στους Καναδούς στην Κούβα, ξεκαθάρισαν οι ίδιες πηγές.

Η κυβέρνηση της Κούβας προσέφερε την πλήρη συνεργασία της στις έρευνες για αυτή τη μυστηριώδη ασθένεια αφότου αναφέρθηκαν τα πρώτα της κρούσματα την άνοιξη του 2017, διαβεβαίωσαν οι αξιωματούχοι.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ μείωσαν τον αριθμό των διπλωματών τους στην αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα σε 18 από 50.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Οι IDF παρακολουθούν όλους τους στόχους»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Τσούνης: Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr