Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «Μπαρμπαρός» καθορίζει το σημείο στην κυπριακή ΑΟΖ που οι Τούρκοι θα κάνουν παράνομη γεώτρηση

Το «Μπαρμπαρός» καθορίζει το σημείο στην κυπριακή ΑΟΖ που οι Τούρκοι θα κάνουν παράνομη γεώτρηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το «Μπαρμπαρός» καθορίζει το σημείο που θα γίνει η γεώτρηση και γι’ αυτό μετακινείται στις περιοχές F και G (Οικόπεδα 2,3,8,9,13 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας) που αδειοδοτήθηκαν από το ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα στην ΤΡΑΟ, ανέφερε την Τετάρτη ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως μεταδίδεται από τα Κατεχόμενα, ο κατοχικός «υπουργός εξωτερικών» προέβη σε δηλώσεις για το θέμα στην Deutsche Welle λέγοντας πως «ό,τι είπαμε πριν, αυτό κάνουμε τώρα.

»Πλέον έχουν φτάσει στο σημείο πραγματοποίησης γεώτρησης και γι’ αυτό καθορίζουμε το σημείο που θα γίνει αυτή η γεώτρηση».

Γι’ αυτό το λόγο, είπε, το Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασιά μετακινείται στις περιοχές F και G που το ψευδοκράτος ισχυρίζεται ότι ανήκουν στη δική του αποκλειστική ζώνη.

«Η γεώτρηση θα γίνει στο μέρος που θα καθορισθεί μετά από αυτή την εργασία.

»Με τις τελευταίες έρευνες που θα γίνουν εκεί, θα καθορίσουμε το ακριβές σημείο που θα γίνει σύντομα από την ΤΡΑΟ η γεώτρηση».

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, η γεώτρηση θα είναι στο όνομα της «ΤΔΒΚ» (σ.σ. «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», όπως αυτοαποκαλείται το ψευδοκράτος) και δεν θα γίνει απλά για να γίνει, αλλά «στο σημείο όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί πραγματικά φυσικό αέριο».

Ο κατοχικός «ΥΠΕΞ» ανέφερε ότι τα Κατεχόμενα δεν είχαν εξαγγείλει κάποιες θαλάσσιες περιοχές μόνο στο «βορρά» του νησιού αλλά και στον «νότο», «το ίδιο όπως έκανε και η ελληνοκυπριακή πλευρά».

Έδωσαν, συνέχισε, σε μια εταιρεία, την ΤΡΑΟ, την άδεια να διεξάγει έρευνες εξ ονόματος των Κατεχομένων, όπως ακριβώς έκανε και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» στις εταιρείες ΕΝΙ και ΕΧΧΟΝ.

«Τώρα καθορίζουμε τα σημεία που θα κάνουμε τις γεωτρήσεις, όπως έκανε ακριβώς και η ελληνοκυπριακή πλευρά».

Ταυτόχρονα, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι η πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για συνεργασία των δύο πλευρών στο θέμα του φυσικού αερίου πριν την λύση του Κυπριακού «ισχύει ακόμα».

Εμείς, δήλωσε, δεν θέλουμε το θέμα του φυσικού αερίου να αποτελέσει στοιχείο έντασης και ξέρουμε ότι εάν πριν από τη λύση καθίσουμε, συζητήσουμε αυτό το θέμα και αρχίσουμε μια συνεργασία, τότε η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα μετατραπεί σε μια περιοχή σταθερότητας.

Η δημιουργία αμοιβαίας και αλληλοεξαρτώμενης συνεργασίας και εμπορίου μεταξύ όλων των παραγόντων στην περιοχή, θα ωφελήσει όλους και θα μειώσει την πιθανότητα αντιπαραθέσεων, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr