Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Τραμπ δήλωσε έτοιμος να κηρύξει κατάσταση «εθνικής ανάγκης»

Γιατί ο Τραμπ δήλωσε έτοιμος να κηρύξει κατάσταση «εθνικής ανάγκης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έτοιμος για την επόμενη φάση της αντιπαράθεσης με τους Δημοκρατικούς δήλωσε για μία ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έως την επόμενη διορία της 15 Φεβρουαρίου θα κηρύξει κατάσταση εθνικής ανάγκης εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την έγκριση του κονδυλίου των 5,7 δισ. δολαρίων για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα ΗΠΑΜεξικού.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο CBS, την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, κατηγορώντας της ότι κάνει «κακή πολιτική».

Της αναγνώρισε ωστόσο ότι ο τερματισμός του shutdown – του μακροβιότερου στην ιστορία των ΗΠΑ – που οδήγησε στη μερική παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και κράτησε ομήρους πάνω από έναν μήνα περί τους 800.000 υπαλλήλους, ήταν μία νίκη.

Η Πελόζι, αναφέρει η «Guardian», ενέκρινε εν τέλει κονδύλι μεγαλύτερο τους ενός δισ. δολαρίων για την ασφάλεια στα σύνορα, αλλά όχι για την κατασκευή του τείχους.

Εάν όντως προχωρήσει στην απειλή της κήρυξης εθνικής ανάγκης, κάτι για το οποίο πολιτικοί αναλυτές αμφιβάλλουν, ο Τραμπ θα επικαλεστεί κρίση στα νότια σύνορα της χώρας, γεγονός που θα του επιτρέψει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το «όραμά» του.

Η συνέντευξη του Τραμπ δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ πληροφορίες του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας έκαναν λόγο για νέα αποστολή στα σύνορα περί των 4.000 στρατιωτών.

Ειδικότερα, το Πεντάγωνο πρόκειται να στείλει επιπλέον 3.750 Αμερικανούς στρατιώτες – συνολικά θα φράσουν τους 4.350 – στα νοτιοδυτικά σύνορα με το Μεξικό για ένα διάστημα τριών μηνών, προκειμένου να παράσχουν επιπλέον στήριξη στους συνοριοφύλακες.

Το Πεντάγωνο ενέκρινε την αποστολή στρατιωτών στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού τον Οκτώβριο, πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr