Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O πρόεδρος της Βραζιλίας «ψήνει» αλλαγές στο ασφαλιστικό με αποφάσεις-φωτιά

O πρόεδρος της Βραζιλίας «ψήνει» αλλαγές στο ασφαλιστικό με αποφάσεις-φωτιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνομιλίες με ισχυρά μέλη του Κογκρέσου, κυβερνήτες Πολιτειών αλλά και δημάρχους διεξάγει η κυβέρνηση στη Βραζιλία για τις διατάξεις υπό κατάρτιση νομοσχεδίου που θα προβλέπει μεταρρυθμίσεις στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων της χώρας, ιδίως την αύξηση του ελάχιστου ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 65 έτη τόσο για τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες.

Η πρόταση είναι μία από τις πολλές που εξετάζονται, καθώς ο νέος ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου εξαγγέλλει την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Σήμερα, εάν ο ασφαλισμένος ή η ασφαλισμένη έχει καταβάλει εισφορές για τουλάχιστον 15 χρόνια, οι άνδρες μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 65 και οι γυναίκες στα 60.

Όμως οι άνδρες μπορούν να συνταξιοδοτούνται ανεξαρτήτως ηλικίας, εάν έχουν καταβάλει εισφορές στα ταμεία τους για 35 χρόνια ή περισσότερα, όπως και οι γυναίκες εάν έχουν καταβάλει εισφορές για 30 χρόνια.

Μεταξύ άλλων, οι προτάσεις της κυβέρνησης, που αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα «O Estado de São Paulo», προβλέπουν πως για να δικαιούται ο ασφαλισμένος ή η ασφαλισμένη σύνταξη πρέπει να έχει καταβάλει εισφορές στο σύστημα για 20 χρόνια κατ’ ελάχιστον.

Η μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας του Μπολσονάρου.

Στόχος είναι να εξοικονομηθούν περίπου 310 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, κατά πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομίας.

Οι επενδυτές βασίζουν μεγάλο μέρος των αισιόδοξων προβλέψεών τους για τη Βραζιλία φέτος στην πρόβλεψη πως η κυβέρνηση υπό τον Μπολσονάρου θα καταφέρει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

ΒΕΑ: Νέο χαράτσι για τους μικρομεσαίους έως 300 ευρώ το χρόνο από την αύξηση εισφορών

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

Βραζιλία: Πάνω από 900 φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr