Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πενς σε Γκουάιντο: Ο Τραμπ είναι 100% μαζί σας

Πενς σε Γκουάιντο: Ο Τραμπ είναι 100% μαζί σας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς διαβεβαίωσε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιντο, τον οποίο έχουν αναγνωρίσει ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας καμιά πενηνταριά χώρες, ότι μπορεί να βασίζεται στην πλήρη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ.

«Προς εσάς πρόεδρε Γκουάιντο, ένα πολύ απλό μήνυμα του προέδρου Τραμπ: είμαστε 100% στο πλευρό σας» δήλωσε ο Πενς στον Γκουαϊδό, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Μπογοτά, όπου διεξάγεται η Σύνοδος της Ομάδας της Λίμας, με επίκεντρο νέα μέτρα που θα ληφθούν σε βάρος της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τον Νικολάς Μαδούρο.

«Ελπίζουμε σε μια ειρηνική μετάβαση προς τη Δημοκρατία.

»Όμως ο πρόεδρος Τραμπ ήταν σαφής: όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» τόνισε ο Πενς, ενώπιον της Ομάδας της Λίμας, που συγκλήθηκε στη Μπογοτά για να συζητήσει πώς θα διευθετηθεί η κρίση στη Βενεζουέλα, παρουσία του Χουάν Γκουάιντο.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, από την πλευρά του, ζήτησε από τους συμμετέχοντες σε αυτή τη σύνοδο να επιδείξουν αποφασιστική στάση απέναντι στον Μαδούρο.

«Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, διότι εκείνοι που σήμερα σφετερίζονται την εξουσία απειλούν τη σταθερότητα της ηπείρου (…).

»Το να είστε ανεκτικοί με τον σφετερισμό της εξουσίας θα συνιστούσε απειλή για ολόκληρη την Αμερική» υπογράμμισε ο Χουάν Γκουάιντο.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε, ο οικοδεσπότης της Συνόδου, που έχει επανειλημμένως καταγγείλει τη «δικτατορία» στη Βενεζουέλα, ζήτησε να υπάρξει «μια σθεναρότερη και αποτελεσματικότερη περικύκλωση» της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

«Αυτή η σύνοδος πρέπει να χρησιμεύσει προκειμένου να υπάρξει μια περικύκλωση ισχυρότερη, αποτελεσματικότερη, που θα συμβάλει στο να οικοδομήσουμε σύντομα αυτή τη μετάβαση, που επιζητά ο λαός της Βενεζουέλας».

Νέες κυρώσεις της Ουάσιγκτον

Οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα οικονομικές κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων κυβερνητών πολιτειών της Βενεζουέλας, που πρόσκεινται στον «πρώην πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο», ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι κυβερνήτες κατηγορούνται ότι «εμπλέκονται σε μια ενδημική διαφθορά και ότι εμποδίζουν τη διανομή πρωτογενούς ανθρωπιστικής βοήθειας, γεγονός που εντείνει την ανθρωπιστική κρίση, την οποία προκαλεί το παράνομο καθεστώς του Μαδούρο», σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στιβ Μνούτσιν επανέλαβε «την πλήρη στήριξη» των ΗΠΑ προς τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ενέταξε στη μαύρη λίστα με τις κυρώσεις τα ονόματα τεσσάρων κυβερνητών, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τις ΗΠΑ θα «παγώσουν». Βάσει των κυρώσεων, απαγορεύεται επίσης σε κάθε Αμερικανό υπήκοο να συνεργαστεί μαζί τους.

Μεταξύ των τεσσάρων πολιτικών προσώπων βρίσκεται ο Ομάρ Πριέτο Φερνάντες, ο κυβερνήτης της πολιτείας Ζούλια, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

«Ενώ ο λαός της Βενεζουέλας υποφέρει από την έλλειψη πρόσβασης σε απαραίτητα προϊόντα, ο Πριέτο απείλησε την 12η Φεβρουαρίου με επισκέψεις» από τις αρχές «στα σπίτια των μελών της αντιπολίτευσης, που βοηθούν στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας» τονίζει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, κυρώσεις επιβάλλονται σε βάρος του Ραμόν Καρισάλες, του κυβερνήτης της πολιτείας Απουρέ (δυτικά), το Χόρχε Γκαρθία Καρνέιρο, του κυβερνήτη της πολιτείας Βάργκας από το 2008 και του Ραφαέλ Λακάβα, της πολιτείας Καραμπόμπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr