Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υπ. Άμυνας Φιλιππίνων μιλά για πιθανή στρατιωτική εμπλοκή στη Νότια Σινική Θάλασσα

Ο υπ. Άμυνας Φιλιππίνων μιλά για πιθανή στρατιωτική εμπλοκή στη Νότια Σινική Θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέχρι στιγμής, οι υποβόσκουσες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Κινέζικου Πολεμικού Ναυτικού στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας δεν είχαν μεγάλη επίπτωση στις συνομιλίες για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει απλώς να αγνοήσουν τις όλο και πιο προκλητικές επιχειρήσεις της «ελεύθερης ναυσιπλοΐας» των ΗΠΑ στην αμφισβητούμενη περιοχή, που είναι επίσης ζωτικής σημασίας για το ένα τρίτο του παγκόσμιου εμπορίου.

Δεδομένου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πιέζει τους διαπραγματευτές του να αποχωρήσουν από μια συμφωνία, οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις, για πρώτη φορά από λίγο πριν από την ημέρα των ευχαριστιών, διακινδύνευσαν μια αντιπαράθεση με το Πεκίνο στέλνοντας σε πτήση δύο βομβαρδιστικά Β-52 σε μια αποστολή που τα έφερε κοντά στην κινεζική ηπειρωτική χώρα.

Η «αποστολή κατάρτισης» έφερε τα βομβαρδιστικά κοντά στον αμφισβητούμενο εναέριο χώρο πάνω από τη Νότια και Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, σύμφωνα με την RT.

Η αποστολή ήταν μέρος των αποστολών παρουσίας των συνεχών βομβιστικών επιθέσεων της Αμερικανικής Ειρηνευτικής Διοίκησης, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργήσουν ως μέσο αποτροπής του Πεκίνου, το οποίο δεν απέκλεισε από την εξάντληση της αυξανόμενης στρατιωτικής του παρουσίας στον Ειρηνικό.

Δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52H Stratofortress της Βόρειας Αμερικής, με έδρα το Γκουάμ, συμμετείχαν στις «αποστολές ρουτίνας εκπαίδευσης» πετώντας μέσα από τους αμφισβητούμενους εναέριους χώρους πάνω από τη Νότια και την Ανατολική Κίνα.

Η πρόκληση είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη λόγω της ολοένα και πιο εχθρικής ρητορικής του Πεκίνου προς την Ταϊβάν, την οποία ο πρόεδρος της Κίνας υποσχέθηκε νωρίτερα το 2019 πώς σύντομα θα «επανασυνδεθεί» με την ηπειρωτική χώρα, προκαλώντας τις αντιδράσεις από τον ηγέτη της Ταϊβάν ότι ο λαός της Ταϊβάν δεν θα δεχόταν ποτέ αυτό.

Τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα έφυγαν από την αεροπορική βάση Άντερσον στο Γκουάμ.

O υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων Ντελφίν Λορενσάνα επέκρινε τις ΗΠΑ για την πτήση των στρατηγικών βομβαρδιστικών Β 52 πάνω από τη νότια σινική θάλασσα και πολύ κοντά στην ηπειρωτική Κίνα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «οι Φιλιππίνες δεν βρίσκονται σε σύγκρουση με κανέναν και δεν θα βρίσκονται σε πόλεμο με κανέναν στο μέλλον.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την αυξημένη και συχνή διέλευση των πλοίων τους στη Δυτική Θάλασσα των Φιλιππίνων, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης και σε στρατιωτική εμπλοκή.

Σε μια τέτοια περίπτωση και βάσει της στρατιωτικής συνθήκης MDT που έχουν υπογράφει Φιλιππίνες και ΗΠΑ, οι Φιλιππίνες θα συμμετέχουν αυτομάτως»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr