Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για εκεχειρία

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για εκεχειρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Τρίτης στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 Παλαιστίνιοι και να τραυματισθούν τουλάχιστον άλλοι 50.

Συγκεκριμένα, 9 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στο στρατόπεδο προσφύγων της αλ-Μπουρέιζ, ενώ ακόμα 7 Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε στην πόλη Ράφα.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πολεμικά πλοία ενέτειναν τις επιδρομές τους σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Επιπλέον, ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη εκτόξευσαν την Τρίτη πυραύλους κατά του σπιτιού του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος είναι αναπληρωτής επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα, ενώ ο Χανίγια και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν εντός του σπιτιού όταν αυτό καταστράφηκε από τους πυραύλους.

An Israeli army armoured bulldozer moves in the northern Gaza Strip

Νετανιάχου: Είμαστε προετοιμασμένοι για μια “παρατεταμένη εκστρατεία” στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί είναι προετοιμασμένοι για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, ενώ επεσήμανε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από ισλαμιστές της Χαμάς.

A Palestinian girl reacts at the scene of an explosion that medics said killed eight children and two adults, and wounded 40 others at a public garden in Gaza City

Τραγικός απολογισμός

Τουλάχιστον 1.100 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων και 200 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές Αρχές.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, πέντε ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες στη διάρκεια σύγκρουσης με ομάδα ενόπλων Παλαιστινίων που προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο Ισραήλ μέσω σήραγγας στο Νάχαλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα,

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο, μέλος της ομάδας των ενόπλων που εισχώρησε στο ισραηλινό έδαφος κοντά στο κιμπούτς του Νάχαλ Οζ, στα σύνορα.

Η Χαμάς από την πλευρά της ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση στο Νάχαλ Οζ και υποστήριξε ότι 10 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειά της

Israeli soldiers evacuate wounded comrade from the scene outside the central Gaza Strip

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr