Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία δημιούργησε στη Βενεζουέλα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης πιλότων

Η Ρωσία δημιούργησε στη Βενεζουέλα στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης πιλότων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία δημιούργησε στη Βενεζουέλα ένα κέντρο εκπαίδευσης για πιλότους ελικοπτέρων, με σκοπό να εκπαιδεύσει τους πιλότους της χώρας να χειρίζονται ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα, ανακοίνωσε ο ρωσικός κρατικός όμιλος Rostec.

Η κίνηση αυτή συνιστά την πιο πρόσφατη χειρονομία υποστήριξης της Μόσχας προς τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Η Rostec ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια του κέντρου έγιναν την προηγούμενη Τετάρτη, την ίδια ακριβώς ημέρα που ο Λευκός Οίκος προειδοποιούσε τη Μόσχα και άλλες χώρες που υποστηρίζουν τον Μαδούρο στέλνοντας στρατιωτικούς και στρατιωτικό εξοπλισμό, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκλάβουν τέτοιου είδους ενέργειες ως «άμεση απειλή» για την ασφάλεια της περιοχής.

Η Ουάσιγκτον, η οποία υποστηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιντο, προέβη στην προειδοποίηση αυτή, μόλις έγινε γνωστό ότι στη Βενεζουέλα αφίχθησαν δύο ρωσικά αεροπλάνα, στα οποία επέβαιναν περίπου 100 Ρώσοι στρατιωτικοί, τους οποίους το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.

Η Rostec, αναφέρει, ότι το νέο κέντρο εκπαίδευσης, χωρίς να αποκαλύψει που βρίσκεται, δημιουργήθηκε με τη συνδρομή Ρώσων εμπειρογνωμόνων και έχει σχεδιασθεί για να εκπαιδεύσει Βενεζουελάνους πιλότους να χειρίζονται τα ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα τύπου Mi-35M, όπως και ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά ελικόπτερα.

Το κέντρο δημιουργήθηκε βάσει συμβολαίου με την κρατική εταιρεία όπλων της Βενεζουέλας CAVIM.

Η Rostec αναφέρει επίσης, ότι θα επιθυμούσε να εμβαθύνει, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, τη στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας της Βενεζουέλας.

Η Ρωσία η οποία προμηθεύει τη Βενεζουέλα με μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης και αντιαεροπορικά συστήματα, αγνοεί τις επικρίσεις των ΗΠΑ για την συνεργασία της με την το Καράκας, υποστηρίζοντας ότι δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής και δεν απειλεί την σταθερότητα της περιοχής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει ότι «η Ρωσία πρέπει να φύγει» από τη Βενεζουέλα, όπως και ότι «όλες οι εκδοχές» για να σταματήσει την βοήθεια προς τον Μαδούρο είναι ανοιχτές, δίνοντας έμφαση στην προοπτική της επιβολής νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr