Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλες εταιρείες κάνουν μποϊκοτάζ στο Μπρουνέι μετά την υιοθέτηση της ισλαμικής Σαρία

Μεγάλες εταιρείες κάνουν μποϊκοτάζ στο Μπρουνέι μετά την υιοθέτηση της ισλαμικής Σαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ταξιδιωτικά γραφεία, το δίκτυο συγκοινωνιών του Λονδίνου και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι μεταξύ των ολοένα και περισσότερων εταιρειών που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής ότι διακόπτουν τις σχέσεις τους με τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι για να διαμαρτυρηθούν για την υιοθέτηση ισλαμικής νομοθεσίας (της Σαρία) που προβλέπει την ποινή του θανάτου για τους ομοφυλόφιλους και τους μοιχούς στο μικρό αυτό βασίλειο της νοτιοανατολικής Ασίας.

Το πρώην προτεκτοράτο της Βρετανίας υιοθέτησε από τις 3 Απριλίου νέα νομοθεσία που βασίζεται στον ισλαμικό νόμο, τη σαρία, και τιμωρεί την ομοφυλοφιλία, τη μοιχεία και τον βιασμό με θάνατο και την κλοπή με ακρωτηριασμό, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον κάλεσαν σε μποϊκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου του Μπρουνέι, ανάμεσα στα οποία είναι το Dorchester στο Λονδίνο και το Beverly Hills στο Λος Άντζελες.

Η παγκόσμια ταξιδιωτική εταιρεία STA Travel, που ανήκει στον ιδιωτικό, ελβετικό όμιλο Diethelm Keller Group, ανακοίνωσε ότι δεν θα διαθέτει πλέον στους πελάτες της πτήσεις με την κρατική εταιρεία του Μπρουνέι Royal Brunei Airlines.

Η Virgin Australia Airlines, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας μετά την Qantas, διέκοψε μια συμφωνία βάσει της οποίας πρόσφερε φθηνά εισιτήρια με την Royal Brunei Airlines στο προσωπικό της.

Η Transport For London (TFL), η εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα συγκοινωνιών του Λονδίνου, ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τις διαφημίσεις που παρουσιάζουν το Μπρουνέι ως τουριστικό προορισμό από το δίκτυο μέσων μεταφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η Deutsche Bank απαγορεύει από την Πέμπτη στο προσωπικό της να διαμένει στα εννέα πολυτελή ξενοδοχεία που ανήκουν στην εταιρεία Brunei Investment Agency.

«Οι νέοι νόμοι που υιοθετήθηκαν στο Μπρουνέι παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» και «έχουμε καθήκον ως εταιρεία να αντιτιθέμεθα στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Στιούαρτ Λίους μέλος του διευθυντηρίου της τράπεζας.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Dorchester Collection -στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων το Bel- Air στο Μπέβερλι Χιλς, αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία στο Λονδίνο, το Μιλάνο, τη Ρώμη και το Παρίσι— εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι αξίες της «δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτικές της ιδιοκτησίας».

«Κατανοούμε την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου, όμως αυτό είναι ένα πολιτικό και θρησκευτικό ζήτημα το οποίο δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει επιπτώσεις στα ξενοδοχεία μας και τα 3.630 μέλη του προσωπικού μας», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Εξάλλου περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να πάρει πίσω το τιμητικό δίπλωμα που έχει απονείμει στον 72χρονο σουλτάνο Χασανάλ Μπολκιάχ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr