Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μπόκο Χαράμ έστειλε δύο κορίτσια να ανατιναχτούν μεταξύ αμάχων στη Νιγηρία

Η Μπόκο Χαράμ έστειλε δύο κορίτσια να ανατιναχτούν μεταξύ αμάχων στη Νιγηρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 43 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση βομβιστριών αυτοκτονίας στην πόλη Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Daily Trust.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στον ιστότοπο ότι δύο έφηβες, που πιστεύεται ότι ήταν βομβίστριες αυτοκτονίας της Μπόκο Χαράμ, θεάθηκαν στον τόπο της επίθεσης.

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ και οι επιχειρήσεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας για την καταστολή της από το 2009 μέχρι σήμερα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 27.000 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει 1,8 εκατ. πολίτες, προκαλώντας σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Η οργάνωση των τζιχαντιστών, που για μεγάλο διάστημα θεωρούνταν παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δρα κυρίως στη βορειοανατολική Νιγηρία, αλλά εξαπολύει επίσης επιθέσεις σε εδάφη τριών γειτονικών κρατών, του Νίγηρα, του Καμερούν και του Τσαντ.

Κοντά στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η επίθεση βρίσκεται ένας καταυλισμός εκτοπισμένων που έχει γίνει στόχος δεκάδων παρόμοιων ενεργειών, που κάνουν συχνά νεαρές γυναίκες και έφηβες.

Οι περισσότερες από αυτές της επιθέσεις γίνονται από τη φράξια της Μπόκο Χαράμ της οποίας ηγείται ο ιστορικός της ηγέτης, ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, που δεν διστάζει να διατάσσει να μπουν στο στόχαστρο άμαχοι, ιδίως σε τεμένη, δημόσιους χώρους και σχολεία.

Η άλλη φράξια, το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική, που γεννήθηκε με τη διάσπαση της οργάνωσης το 2016, επικεντρώνεται σε επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr