Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάικ Πενς: Όταν ο Τραμπ είπε «λατρεύω τα WikiLeaks» δεν εννοούσε αυτό που καταλάβατε

Μάικ Πενς: Όταν ο Τραμπ είπε «λατρεύω τα WikiLeaks» δεν εννοούσε αυτό που καταλάβατε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις πληροφορίες του WikiLeaks για τη Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, ένδειξη ότι υποστηρίζει αυτόν τον ιστότοπο, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του WikiLeaks, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αόριστα:

«Δεν ξέρω τίποτα για το WikiLeaks, δεν είναι δουλειά μου», είπε, παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το 2016 όμως, όταν ο ιστότοπος δημοσιοποίησε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν κλαπεί από τον Ελληνοαμερικανό Τζον Ποντέστα, τον διευθυντή του προεκλογικού επιτελείου της Κλίντον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι «λατρεύει το WikiLeaks».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Πενς υποστήριξε ότι η δήλωση αυτή δεν ήταν «σε καμία περίπτωση έκφραση υποστήριξης σε έναν οργανισμό που σήμερα καταλαβαίνουμε ότι συνέβαλε στη διαρροή πληροφοριών που είχαν χαρακτηριστεί αμυντικά απόρρητα από τις ΗΠΑ».

Ο Ασάνζ κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, εν μέρει για να αποφύγει μια ενδεχόμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου κατηγορείται για τη δημοσιοποίηση 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων και περίπου 500.000 απόρρητων εγγράφων που αφορούσαν τη δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr