Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάικ Πενς: Όταν ο Τραμπ είπε «λατρεύω τα WikiLeaks» δεν εννοούσε αυτό που καταλάβατε

Μάικ Πενς: Όταν ο Τραμπ είπε «λατρεύω τα WikiLeaks» δεν εννοούσε αυτό που καταλάβατε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις πληροφορίες του WikiLeaks για τη Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν, σε καμία περίπτωση, ένδειξη ότι υποστηρίζει αυτόν τον ιστότοπο, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη για τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ, του ιδρυτή του WikiLeaks, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αόριστα:

«Δεν ξέρω τίποτα για το WikiLeaks, δεν είναι δουλειά μου», είπε, παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το 2016 όμως, όταν ο ιστότοπος δημοσιοποίησε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν κλαπεί από τον Ελληνοαμερικανό Τζον Ποντέστα, τον διευθυντή του προεκλογικού επιτελείου της Κλίντον, ο Τραμπ είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι «λατρεύει το WikiLeaks».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Πενς υποστήριξε ότι η δήλωση αυτή δεν ήταν «σε καμία περίπτωση έκφραση υποστήριξης σε έναν οργανισμό που σήμερα καταλαβαίνουμε ότι συνέβαλε στη διαρροή πληροφοριών που είχαν χαρακτηριστεί αμυντικά απόρρητα από τις ΗΠΑ».

Ο Ασάνζ κατέφυγε το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, εν μέρει για να αποφύγει μια ενδεχόμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου κατηγορείται για τη δημοσιοποίηση 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων και περίπου 500.000 απόρρητων εγγράφων που αφορούσαν τη δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιρακινή πολιτοφυλακή προειδοποιεί τις ΗΠΑ: «Ο πόλεμος κατά του Ιράν δεν είναι περίπατος»

Ο Τραμπ ανακοίνωσε «οριστικό» δασμό 25% για χώρες που συναλλάσσονται με το ιρανικό καθεστώς

Το Ιράν απειλεί με πόλεμο τις ΗΠΑ

Τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν: Φόβοι για μείζονα κλιμάκωση με τις ΗΠΑ μετά την ανταλλαγή απειλών Τραμπ και Τεχεράνης για τις εκτεταμένες διαδηλώσεις

Ευρωπαίος Επίτροπος Άμυνας: Η στρατιωτική κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr