Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νουτζίν Ντέρικ: Η τουρκική MIT οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία

Νουτζίν Ντέρικ: Η τουρκική MIT οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επίσημη εκπρόσωπος των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, Κούρδισσα αξιωματικός Νουτζίν Ντέρικ, κατήγγειλε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA ότι, τόσο η Τουρκία όσο και το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ πραγματοποιούν ειδικές επιχειρήσεις, καταδρομικές, βομβιστικές κ.α., σε στόχους ανατολικά του Ευφράτη, υποκρινόμενοι ότι είναι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«Τόσο το καθεστώς όσο και η Τουρκία, μέσω πρακτόρων τους ή πυρήνων τους, εξαπολύουν επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία, δίχως να κάνουν διάκριση μεταξύ στρατιωτικών στόχων και αμάχων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στείλουν το μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι οι περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας δεν είναι ασφαλείς.

»Αλλά, οι δυνάμεις μας κατάφεραν να εμποδίσουν πολλές από αυτές τις επιθέσεις και να συλλάβουν εκείνους που εμπλέκονταν σε αυτές τις εγκληματικές ενέργειες».

Τόνισε ακόμα ότι «οι δυνάμεις μας κατάφεραν να συλλάβουν αρκετές ομάδες που συνδέονταν απευθείας με την τουρκική MIT, το συριακό καθεστώς, την Αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος.

»Κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε ότι αυτές οι ομάδες σχεδίαζαν τις περισσότερες επιχειρήσεις τους από τις τουρκοκρατούμενες πόλεις Αλ Μπαμπ, Τζαραμπλούς, Ιντλίμπ».

Σημείωσε ακόμα ότι «οι πιο σημαντικές ομάδες που συνελήφθησαν από την Εσωτερική Ασφάλεια συνεργάζονταν απευθείας με το τουρκικό κράτος και η Τουρκία τους προμήθευε με όπλα, πυρομαχικά και όλων των ειδών τα εκρηκτικά και άλλα εφόδια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr