Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

72 ώρες εκεχειρία στη Γάζα συμφώνησαν Ισραήλ – Χαμάς

72 ώρες εκεχειρία στη Γάζα συμφώνησαν Ισραήλ – Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 08.00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής 1ης Αυγούστου ξεκινά τριήμερη εκεχειρία (72 ώρες) στη Λωρίδα της Γάζας, που συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς.

Η επίσημη ανακοίνωση της εκεχειρίας έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Στην κοινή τους ανακοίνωση επεσήμαναν ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ θα παραμείνουν στις θέσεις τους και ζήτησαν από τις αντιμαχόμενες πλευρές αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, ώστε «η εκεχειρία να δώσει στους αμάχους την πολυπόθητη ανάπαυλα από τις βιαιότητες».

Η Χαμάς, η ισλαμική οργάνωση που ελέγχει πολιτικά και στρατιωτικά τη Λωρίδα της Γάζας, δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που συμφώνησε με το Ισραήλ.

«Λαμβάνοντας υπόψη την έκκληση των Ηνωμένων Εθνών και έχοντας στο νου την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός μας, οι αντιστασιακές οργανώσεις συμφώνησαν στην 72ωρη ανθρωπιστική και αμοιβαία εκεχειρία που θα ξεκινήσει στις 08:00 την Παρασκευή, εφόσον όμως και η άλλη πλευρά τηρήσει τη συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Άμπου Ζούχρι και συμπλήρωσε: «Όλες οι παλαιστινιακές παρατάξεις είναι ενωμένες σε αυτό το ζήτημα».

«Το Ισραήλ έχει αποδεχθεί την πρόταση των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Εθνών για 72ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, η οποία θα ξεκινήσει στις 08:00 την Παρασκευή», δήλωσε αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ στο Ρόιτερς, ο οποίος ωστόσο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος, με ανακοίνωσή του, καλεί «…όλες τις πλευρές να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση» και υπογραμμίζει ότι «ο μόνος βιώσιμος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες περί ασφάλειας από την πλευρά του Ισραήλ και να επιτραπεί στους Παλαιστινίους της Γάζας να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή είναι μέσω μια μόνιμης συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr