Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόνο 18 μήνες φυλάκιση στη Ρωσίδα πράκτορα Μαρία Μπούτινα επειδή τώρα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ

Μόνο 18 μήνες φυλάκιση στη Ρωσίδα πράκτορα Μαρία Μπούτινα επειδή τώρα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε η Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα, η οποία είχε δηλώσει ένοχη για «συνωμοσία», με στόχο «να προωθήσει τα συμφέροντα της Ρωσίας» στις ΗΠΑ.

Το δικαστήριο της Ουάσιγκτον που εξέταζε την υπόθεση καταδίκασε την 30χρονη στην ποινή αυτή με το σκεπτικό ότι χρησιμοποίησε τους δεσμούς της με την NRA, το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, για να διεισδύσει στον πολιτικό μηχανισμό. Η Μπούτινα είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2018.

Οι εισαγγελικές Αρχές εξήγησαν ότι πρότειναν αυτή τη σχετικά μικρή ποινή επειδή μετά τη σύλληψή της συνεργάζεται με τις αμερικανικές Αρχές.

Επιπλέον, τον περασμένο Δεκέμβριο δήλωσε ένοχη στην κατηγορία ότι ενεργούσε ως πράκτορας ξένης χώρας χωρίς να έχει ενημερώσει επισήμως την κυβέρνηση.

Οι δικηγόροι της Μπούτινα επισήμαναν ότι η πελάτισσά τους έχει ήδη κρατηθεί εννέα μήνες στη φυλακή και ζήτησαν να απελαθεί στη Ρωσία μετά την ανακοίνωση της ποινής της.

«Η Μαρία κατηγορείται ότι ασκούσε παράλληλη διπλωματία κι έκανε λόμπινγκ στη διάρκεια συνεδρίων» σημείωσε ένας εκ των συνηγόρων της.

Η Ρωσία από την πλευρά της μιλά για «αβάσιμες» κατηγορίες και «πολιτική δίωξη».

Η Μαρία Μπούτινα, που κατάγεται από τη Σιβηρία, ξεκίνησε τη δράση της το 2014, ως μέλος μιας ρωσικής οργάνωσης υπέρ της οπλοκατοχής.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλε το αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο στη Ρωσία και συχνά πόσταρε φωτογραφίες της όπου εμφανιζόταν να κρατάει όπλα.

Το 2015, όταν επισκέφθηκε τις ΗΠΑ, συναντήθηκε με εκπροσώπους της NRA.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Μπούτινα εργαζόταν υπό τις οδηγίες του Αλεξάντρ Τόρτσιν, ενός πολιτικού που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, και στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ουάσιγκτον.

Η αμερικανική δικαιοσύνη εκτιμά ότι, παρότι δεν διαπιστώθηκε να είχε κάποια σχέση με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Μπούτινα αποτελούσε μέρος της συνωμοσίας του Κρεμλίνου για να διεισδύσει και να διαταράξει το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, ιδίως στις εκλογές του 2016.

Η υπόθεση, πάντως, δεν φαίνεται να συνδέεται με την πολυπλόκαμη έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr