Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θα πονέσει πολύ – Οι ΗΠΑ πάνε να τον χαρακτηρίσουν τρομοκράτη

Ο Ερντογάν θα πονέσει πολύ – Οι ΗΠΑ πάνε να τον χαρακτηρίσουν τρομοκράτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πανίσχυρη Μουσουλμανική Αδελφότητα -και τα μέλη της όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα, εξετάζει την ένταξή της στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», την ένταξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων ζήτησε ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι από τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, στις 9 Απριλίου.

Ο Σίσι ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 2013, και εξελέγη πρόεδρος την επόμενη χρονιά.

Στη διάρκεια της τετραετούς προεδρίας του έχει καταφέρει να δέσει χειροπόδαρα τους ισλαμιστές, οι οποίοι απάντησαν με ανταρτοπόλεμο στη Χερσόνησο του Σινά (Ισλαμικό Κράτος) και τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγάλες αιγυπτιακές πόλεις.

Το σημαντικό είναι ότι μια τέτοια απόφαση ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα ενδέχεται να περιπλέξει τις σχέσεις με την Άγκυρα.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει σχέσεις με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένας από τους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και χαιρετά με το σημείο (χαιρετισμό) της, τα τέσσερα δάχτυλα ανοιχτά και τον αντίχειρα μέσα στην παλάμη.

Ο χαιρετισμός αυτός ονομάζεται «ραμπιά» και στα αραβικά σημαίνει τέταρτο.

Πολλά μέλη του κινήματος διέφυγαν στην Τουρκία αφού το κίνημα κηρύχθηκε παράνομο στην Αίγυπτο.

Λέγεται ότι οι ισχυρές οικονομικές ενισχύσεις που δέχεται ο Ερντογάν από το Κατάρ οφείλονται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το δίκτυό της.

Μια απόφαση των ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση συμπεριλαμβάνει και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως σας το έχουμε γράψει και στο παρελθόν.

Πατήστε εδώ να διαβάσετε τι έχει δηλώσει Αιγύπτιος Βουλευτής

Το κόμμα Ερντογάν υπέρ της Αδελφότητας

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) δήλωσε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίσουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση, θα παρεμποδίσουν τις προσπάθειες εκδημοκρατισμού στη Μέση Ανατολή και θα υπηρετήσουν μαχητικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Προφανώς και ο εκπρόσωπος του AKP «πουλά τρέλα» και εμπαίζει την ίδια τη δημοκρατία. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα βρίσκεται πίσω από τις τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Ο Ομέρ Τσελίκ εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι μια τέτοια απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών θα «οδηγήσει αναμφισβήτητα σε άσχημα αποτελέσματα όσον αφορά τη σταθερότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στις χώρες του ισλαμικού κόσμου».

Στην πραγματικότητα αυτό που κατανοούν όλοι αυτοί της αυλής του Ερντογάν είναι ότι, την επόμενη ημέρα του χαρακτηρισμού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως τρομοκρατικής οργάνωσης τόσο οι ίδιοι όσο και ο αρχηγός τους θα μπορούν να χαρακτηριστούν από τις ΗΠΑ τρομοκράτες και να συλληφθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr