Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν επιβεβαιώνεται η τουρκική προπαγάνδα – Οι Αμερικανοί δεν προσκυνάνε τους Τούρκους

Δεν επιβεβαιώνεται η τουρκική προπαγάνδα – Οι Αμερικανοί δεν προσκυνάνε τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν υπάρχει ακόμα, καμία επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, για πιθανή επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ στην Τουρκία, όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Την πληροφορία έδωσε το γραφείο του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος είχε συνομιλήσει την Τρίτη με τον σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.

Πάντως, δεν υπάρχει ούτε επίσημη επιβεβαίωση για τη συνομιλία του κ. Καλίν με τον κ. Μπόλτον, αν και από άλλες πηγές έγινε γνωστό ότι οι δύο άνδρες εστιάστηκαν βασικά στο θέμα της αγοράς -και στην ανάγκη ακύρωσης- του ρωσικού συστήματος S-400 και στο μεγάλο ζήτημα της ζώνης ασφαλείας στη Συρία.

Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας προσκάλεσε τον κ. Τραμπ στην Άγκυρα, και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτός αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Απ’ εκεί και πέρα ο χρόνος θα δείξει αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα.

Στη συνομιλία του κ. Τραμπ με τον κ. Ερντογάν, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την αμερικανική θέση για την ανάγκη να ακυρωθεί η παραγγελία του συστήματος S-400, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρόεδρος δεν άλλαξε τη γνωστή θέση του, ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν εγκατασταθεί στο τουρκικό έδαφος.

Προσπάθησε να εξηγήσει βέβαια ότι με τον τρόπο που θα εγκατασταθούν και θα λειτουργούν δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τα μαχητικά F-35.

Όμως η αμερικανική θέση δεν αλλάζει και κάνει επίσης εντύπωση ότι το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψαν μία τουρκική πρόταση για τον σχηματισμό ομάδας εργασίας, που υποτίθεται θα απεδείκνυε ότι οι S-400 της Τουρκίας θα είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένοι, που δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στα νατοϊκά οπλικά συστήματα.

Σίγουρα οι S-400 δεν είναι συμβατοί με δυτικά συστήματα.

Η κατάσταση έχει περιπλεχθεί περισσότερο τις τελευταίες ημέρες λόγω της κατάστασης στη Βενεζουέλα, στη Λιβύη -είναι και το θέμα των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο και ένα σωρό άλλα θέματα, στα οποία οι απόψεις των Αμερικανών και των Τούρκων διίστανται κάθετα και οριζόντια.

Να θυμίσουμε ότι το τηλεφώνημα του κ. Τραμπ με τον κ. Ερντογάν διευθετήθηκε από τους γαμπρούς τους, οι οποίοι σίγουρα σκέφτονται πολύ διαφορετικά από τους πεθερούς τους.

Όμως τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν ο κ. Τραμπ και ο κ. Ερντογάν, δύο πολύ δύσκολοι και απρόβλεπτοι άνθρωποι και πολιτικοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr