Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο ακροδεξιός Στράχε μετά την αποκάλυψη ότι ζήτησε 250 εκ. από τους Ρώσους

Παραιτήθηκε ο ακροδεξιός Στράχε μετά την αποκάλυψη ότι ζήτησε 250 εκ. από τους Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O αντικαγκελάριος της Αυστρίας και ηγέτης της ακροδεξιάς Χάιντς Κρίστιαν Στράχε ανακοίνωσε το Σάββατο την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσίευση ενός μυστικού βίντεο στο οποίο φαίνεται να προσφέρει κρατικές συμβάσεις σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη προς αυτόν και το κόμμα του.

Το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του Χάιντς Κρίστιαν Στράχε έρχεται ως συνέπεια του «σκανδαλώδους βίντεο πρωτοφανούς πολιτικής συναλλαγής», που δημοσιοποίησαν την Παρασκευή βράδυ το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Στο βίντεο αυτό, ο Στράχε εμφανίζεται καθαρά να υπόσχεται σε υποτιθέμενη Ρωσίδα επιχειρηματία δημόσιες συμβάσεις λίγους μήνες πριν από τις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2017, με αντάλλαγμα την προεκλογική στήριξή της απέναντι στο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του αντικαγκελαρίου στον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος την έκανε δεκτή», ανακοίνωσε ο 49χρονος Στράχε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιένη.

«Έκανα ένα σφάλμα και δεν θέλω αυτό να είναι ένα πρόσχημα για να αποδυναμώσει τον συνασπισμό», πρόσθεσε.

Ο Στράχε μετείχε στην κυβέρνηση συνασπισμού που σχηματίστηκε υπό τον συντηρητικό καγκελάριο Κουρτς τον Δεκέμβριο του 2017.

Τι δείχνει το βίντεο

Στο βίντεο που δημοσίευσαν το περιοδικό «Der Spiegel» και η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», εμφανίζεται ο Στράχε σε έπαυλη στην Ίμπιζα να συνομιλεί με Ρωσίδα, που δηλώνει ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη, η οποία αναφέρει πως θέλει να επενδύσει στη χώρα 250 εκατ. ευρώ, ως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Στράχε και ο σημερινός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Αυστριακών ακροδεξιών, Γιόχαν Γκουντένους της προτείνουν να ενισχύσει με τα χρήματα αυτά το κόμμα τους στην προεκλογική του εκστρατεία και αργότερα ως αντάλλαγμα εάν αυτοί συμμετάσχουν στην κυβέρνηση –κάτι που τελικά και έγινε- να δώσουν στους Ρώσους την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων στην Αυστρία.

Παράλληλα, εμφανίζονται να της προτείνουν να αγοράσει μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα, η οποία θα τους βοηθήσει στον προεκλογικό τους αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr