ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισπανία: Τρεις συλλήψεις για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από την Βενεζουέλα

Ισπανία: Τρεις συλλήψεις για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος από την Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ισπανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε πολλές ιδιοκτησίες που συνδέονται με τον πρώην πρεσβευτή της Ισπανίας στη Βενεζουέλα και προχώρησε σε συλλήψεις, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει στην Ισπανία για το ξέπλυμα ποσού περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ που προερχόταν από την βενεζουελάνικη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.

Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή, τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια και τα γραφεία του πρώην πρεσβευτή της Ισπανίας στο Καράκας, Ραούλ Μορόδο.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο γιος του Μορόδο, Αλέχο.

Ο 84χρονος Ραού Μορόδο δεν έχει συλληφθεί, γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, όπως ανέφεραν πολλά ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Η έρευνα αυτή αφορά την περίοδο 2008-13, λίγο καιρό αφότου ο Μορόδο ολοκλήρωσε την τριετή θητεία του στο Καράκας.

Η εφημερίδα El Pais ανέφερε ότι οι συλληφθέντες φέρονται ότι εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια για εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και νομιμοποιούσαν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες μέσω λογαριασμών στον Παναμά και σε άλλες λατινοαμερικάνικες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Σαουδική Αραβία διαψεύδει την αγορά 25 δεξαμενόπλοιων στην οποία η Βαγδάτη απέδωσε την αύξηση του κόστους μεταφοράς του ιρακινού πετρελαίου

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών ως εργαλείο υβριδικού πολέμου

Υπόθεση Μαζωνάκη: Έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στους δύο προφυλακισμένους γιατρούς

Ελλάδα-Ισπανία 108-106: Νίκη «θρίλερ» στην παράταση και ζωντανή για το Μουντομπάσκετ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr