ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κουρδιστάν, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,


















































Η 51χρονη Μαρία Σολωμού με γαλάζιο μπικίνι στην παραλία (φωτο)
Η Χαμάς προσπαθεί με τεχνάσματα να μην αφοπλιστεί
Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς λέει ότι απέτυχε ως μητέρα, επειδή ο γιος της δεν πιστεύει στον Θεό
NYT: «Ψυχρός πόλεμος» στο διάστημα - Μάχες για βάσεις και φυσικούς πόρους στη Σελήνη
Τραγωδία στην Πάρο: Νεκρό 4χρονο παιδί σε πισίνα beach bar
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βαρύς αμερικανικός οπλισμός έφτασε στο αεροδρόμιο Ερμπίλ του Κουρδιστάν, προκειμένου να παραδοθεί στον κουρδικό στρατό του βορείου Ιράκ, στους Πεσμεργκά, ώστε να μπορέσουν να αντεπιτεθούν στο Ισλαμικό Κράτος που προελαύνει στα εδάφη τους.
Νωρίτερα την Κυριακή, ο κουρδικός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει, αφήνοντας στα χέρια των ισλαμοφασιστών δύο πόλεις, δέκα χωριά και το φράγμα της Μοσούλης.
«Οι Πεσμεργκά περιμένουν εντολές από τον πρόεδρο, Μασούντ Μπαρζανί, για να αλλάξει η στάση τους, από αμυντική να γίνει επιθετική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πεσμεργκά, Χαλγκούρντ Χικμάτ.
«Οι δυνάμεις Πεσμεργκά έχουν τώρα βαρύ οπλισμό και μπορούν να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Χικμάτ, ο οποίος δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή των όπλων.
Με τον ιρακινό στρατό υπό κατάρρευση, οι δυνάμεις Πεσμεργκά της περιφερειακής διοίκησης του Κουρδιστάν, αποτελούν το προπύργιο αντιμετώπισης των εξτρεμιστικών δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο έχει κηρυχθεί σε Χαλιφάτο καταλαμβάνοντας περιοχές του Ιράκ και της Συρίας και έχει τη Μοσούλη ως πρωτεύουσά του.
Οι Κούρδοι ηγέτες είχαν απευθύνει έκκληση για την προμήθεια βαρέων όπλων από την Ουάσιγκτον και τις δυτικές χώρες για να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.























































