ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πακιστάν προειδοποιεί για κίνδυνο πολέμου μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Το Πακιστάν προειδοποιεί για κίνδυνο πολέμου μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προειδοποίηση για τον κίνδυνο σύρραξης στην περιοχή λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ απηύθυνε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Χαν με αφορμή την επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ του Ιρανού ΥΠΕΞ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο Χαν, ο οποίος επιδιώκει σύσφιξη των τεταμένων σχέσεων με το γειτονικό Ιράν, εξέφρασε την ανησυχία του για την «αύξηση της έντασης στον Κόλπο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, «ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως ο πόλεμος δεν είναι λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα.

»Η επιπλέον κλιμάκωση της έντασης στην ήδη ασταθή περιοχή δεν είναι συμφέρουσα για κανέναν.

»Όλες οι πλευρές οφείλουν να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση απέναντι στην τρέχουσα κατάσταση».

Κατά το πέρας της διήμερης επίσκεψής του στο Πακιστάν, ο Ζαρίφ τόνισε από την πλευρά του στο ιρανικό πρκατορείο IRNA πως οι αμερικανικοί υπαινιγμοί για ευθύνη της Τεχεράνης για τους βομβαρδισμούς δεξαμενοπλοίων στον Κόλπο, νωρίτερα εντός του τρέχοντος μηνός, συμβάλλουν στην αύξηση της έντασης.

«Οι πράξεις αυτές συνιστούν επίσης μία απειλή για την διεθνή ειρήνη και σταθερότητα», πρόσθεσε ο Ζαρίφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θολό το τοπίο για την υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Πληροφορίες για κρίσιμη κατάσταση και απομόνωση στη Τεχεράνη

Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν – Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο… χέρι

Η CIA συγκρότησε μυστικά ειδική ομάδα για την άσκηση πιέσεων με στόχο την αλλαγή καθεστώτος στην Κούβα

Τριμερής αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν στη Μέκκα – Ενεργοποιείται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής τύπου NATO

Ορμούζ: Το Ιράν εξετάζει πρόστιμα σε αμερικανικά και ισραηλινά πλοία που θα το διασχίζουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr