Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία πήραν «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία πήραν «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεση προόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στον αντίποδα, η Επιτροπή κρίνει ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία έχουν ουσιαστικά σταματήσει, καθώς εξακολούθησε να απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία εφάρμοσαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις «ειδικά στους τομείς που χαρακτηρίστηκαν ως κρίσιμοι από το Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2018».

«Υπό το πρίσμα της σημαντικής προόδου που επιτεύχθηκε και της εκπλήρωσης των σχετικών προϋποθέσεων, η Επιτροπή συστήνει σήμερα στο Συμβούλιο να ανοίξει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Β. Μακεδονία».

Σε ό,τι αφορά την έκθεση για την Τουρκία, η Επιτροπή σημειώνει ότι, παρά τη συνέχιση της στενής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η μετανάστευση, «η Τουρκία εξακολούθησε να απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σοβαρές παρεκτροπές στους τομείς του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και μέσω της αποδυνάμωσης των αποτελεσματικών ελέγχων και ισορροπιών στο πολιτικό σύστημα, που προέκυψαν από την έναρξη ισχύος της συνταγματικής αναθεώρησης».

Σοβαρές παρεκτροπές σημειώνει η Επιτροπή και στην τουρκική οικονομία.

Ως εκ τούτου αναφέρει ότι τον Ιούνιο του 2018 το Συμβούλιο σημείωσε ομόφωνα ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία έχουν «ουσιαστικά σταματήσει» και ότι δεν είναι δυνατό το άνοιγμα ή η ολοκλήρωση άλλων κεφαλαίων.

Αναμένεται να πληροφορηθούμε εάν η Αθήνα θεωρεί ότι η Αλβανία έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και τις περιουσίες τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr