Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους δρόμους οι φοιτητές στη Βραζιλία – Διαδήλωσαν κατά του Μπολσονάρου

Στους δρόμους οι φοιτητές στη Βραζιλία – Διαδήλωσαν κατά του Μπολσονάρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χιλιάδες φοιτητές και καθηγητές κατέκλυσαν τους δρόμους σε περίπου 50 πόλεις της Βραζιλίας, στο πλαίσιο μιας νέας ημέρας κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις περικοπές στην εκπαίδευση, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Βρίσκομαι εδώ, διότι όλοι οι άνθρωποι φτωχικής καταγωγής αξίζουν μια ποιοτική εκπαίδευση» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ο Κάιο Ντουάρτε, που σπουδάζει κοινωνικός λειτουργός, ενώ διαδήλωνε στη Μπραζίλια, όπου τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην εμβληματική πλατεία των υπουργείων.

«Ανησυχώ για τις επόμενες γενιές, που μπορεί να μην επωφεληθούν από την ίδια εκπαίδευση με εμένα» υπογράμμισε ο νέος.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 50 πόλεις στις 18 από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας.

Την 15η Μαΐου 1,5 εκατομμύριo άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλες τις πολιτείες της χώρας.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε τότε αντιμετωπίσει τους φοιτητές με περιφρόνηση, χαρακτηρίζοντάς τους «ηλίθια εργαλεία που χειραγωγούνται από μια μειοψηφία ειδικών, η οποία συνθέτει την καρδιά των ομοσπονδιακών πανεπιστημίων στη Βραζιλία».

Δηλώσεις που φαίνεται πως μετάνιωσε αργότερα, προτιμώντας να μιλάει για «αθώα εργαλεία».

Την Κυριακή, δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Ζαΐχ Μπολσονάρου κατέβηκαν στους δρόμους της Βραζιλίας για να δηλώσουν τη στήριξή τους στον επικεφαλής του κράτους και να ζητήσουν από το Κοινοβούλιο μεγαλύτερη ταχύτητα στην έγκριση των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων.

Τις φοιτητικές κινητοποιήσεις πυροδότησε η ανακοίνωση του παγώματος του ποσού των 5,1 δισ. ρεάλ (περίπου 1,16 δισ. ευρώ) στον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 19χρονος φοιτητής από την Κύπρο, μέσα στο διαμέρισμα του

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές – 8 τραυματίες στο νοσοκομείο

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr