Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νιγηριανή έκλεψε δημόσιο χρήμα και είπε ότι ένα… φίδι έφαγε τα 100.000 ευρώ

Νιγηριανή έκλεψε δημόσιο χρήμα και είπε ότι ένα… φίδι έφαγε τα 100.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιοι Υπάλληλοι, Νιγηρία, Φίδι,

Μια δημόσια υπάλληλος στη Νιγηρία, που υποστήριζε ότι ένα… φίδι έφαγε χαρτονομίσματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ, δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές της χώρας της που της άσκησαν δίωξη για κατάχρηση δημόσιων πόρων.

Η Φιλομίνα Τσίσε, ταμίας στο τοπικό υπουργείο Παιδείας της Πολιτείας Μπένιου, στην κεντρική Νιγηρία, οδηγήθηκε μαζί με πέντε συγκατηγορούμενούς της στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αμπούτζα, όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Οικονομικών Εγκλημάτων (EFCC).

Οι υπάλληλοι αυτοί συνελήφθησαν το 2018, μετά από μια έρευνα για την κλοπή 35 εκατομμυρίων νάιρα (97.500 δολάρια) που προορίζονταν για τα τοπικά πανεπιστήμια.

Μια υπόθεση που δεν έχει τίποτα το ξεχωριστό στη Νιγηρία, χώρα που μαστίζεται από τη διαφθορά και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Η υπόθεση της Τσίσε όμως έκανε πάταγο όταν η κατηγορουμένη διαβεβαίωσε ότι ένα μυστηριώδες φίδι έφαγε τα χρήματα, προσπαθώντας με αυτήν την εξωτική δικαιολογία να εξηγήσει την εξαφάνισή τους από τα ταμεία.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου διέταξε την προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων, μέχρι την επόμενη ακροαματική διαδικασία όπου μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχμαντού Μπουχάρι έχει δεσμευτεί ότι θα εξαλείψει τη διαφθορά, αυτό το καρκίνωμα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 – Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το Δημόσιο

Μητσοτάκης: Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Τσουκαλάς: Βαθιά υποκρισία Μητσοτάκη η αναθεώρηση του άρθρου 86 που εργαλειοποίησε για να μην παραπεμφθούν υπουργοί του

Συνταγματική Αναθεώρηση: Στο στόχαστρο Μητσοτάκη η μονιμότητα στο Δημόσιο και τα ΑΕΙ

Συνταγματική αναθεώρηση: Η κυβέρνηση επαναφέρει την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr