Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) εξάρθρωσαν δύο πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη τους στη Συρία

Οι Κούρδοι (SDF) εξάρθρωσαν δύο πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη τους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δήλωσαν την Τετάρτη ότι οι αντιτρομοκρατικές μονάδες τους συνέλαβαν πέντε τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στις περιοχές της Μανμπίτζ (βορειοδυτικά) και της Ράκα (βορειοκεντρικά) στη Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κουρδική αντιτρομοκρατική YAT σε δύο επιδρομές που πραγματοποίησε, τη μια στην ύπαιθρο της Ράκα και τη δεύτερη στην ύπαιθρο της Μανμπίτζ, έπιασε τους πέντε τζιχαντιστές που συμμετείχαν σε δύο διαφορετικούς μυστικούς πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στις αρχές της εβδομάδες οι SDF είχαν συλλάβει ακόμα τέσσερα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συμπεριλαμβανομένου ενός στελέχους της οργάνωσης, στην επαρχία Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία.

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής YAT, Μουσταφά Μπαλί, ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συνεργασία τους και παρέμειναν μέσα στα σπίτια τους όσο οι επιχειρήσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Παρά τη στρατιωτική ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τους Κούρδους και τους Αμερικανούς ανατολικά του Ευφράτη, μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών διαφεύγει της σύλληψης.

Οι άνδρες αυτοί έχουν συγκροτήσει ολιγομελείς κρυφούς πυρήνες και τελούν εν υπνώσει μέχρι να διαταχθούν να δράσουν είτε για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, είτε σε περίπτωση ανάφλεξης της τζιχαντιστικής ανταρσίας να βγουν ξανά μπροστά.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποιούν συνεχώς επιδρομές και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για να εξαρθρώσουν αυτούς τους πυρήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr